Novinky ve vysílání ČRo České Budějovice

14. leden 2011

Nový rok vždy přináší změny, a ty se objevily i v programovém schématu Českého rozhlasu České Budějovice v roce 2011. Nově nyní na jihočeské frekvenci 106,4 FM uslyšíte například pořady Biolenka, Fonoarchiv – zvuková podoba jižních Čech nebo Hudební kratochvíle – klasika bez fraku.

Magazín Biolenka, pořad o zdravém životním stylu s manžely Lenkou a Davidem Žákovými, můžete poslouchat každou neděli od 9. hodiny ráno, reprízu pak každou středu od 19. hodin. Recepty, které zazněly v magazínu Biolenka, naleznete na adrese budejovice.rozhlas.cz/biolenka.

Půlhodinový pořad Fonoarchiv - zvuková paměť jižních Čech nabídne jedenkrát týdně výběr z toho nejlepšího, co je uchováno v rozhlasovém archivu. Přednost mají snímky pořízené přímo v českobudějovickém rozhlasovém studiu, pro zpestření vybíráme i pořady na jihočeská témata či se zajímavými Jihočechy z archivu pražského. Pořad Fonoarchiv - zvuková paměť jižních Čech si můžete naladit v premiéře v sobotu v 9.30, reprízu pak v úterý v půl deváté večer.

Náplň pořadu Hudební kratochvíle naznačuje už jeho podtitul - klasika bez fraku. Tvůrci této nedělní večerní půlhodinky - autor Zbyněk Mikuláš a moderátorka Martina Vodičková - budou představovat skladatele i interprety vážné hudby z jiného pohledu, z toho "lidského", který obvykle ze slovníků, encyklopedií a naučných knih nevyčteme. Samozřejmě bude zdůrazněn přínos těchto osobností, pozornosti ale neuniknou ani jejich slabůstky.

Kdo se mračí, z kola ven - v letošní roce jsme se rozhodli vrátit k vysílání úspěšných pořadů, které pro vás v roce 2003 připravovali - týden co týden - herečka Ivanka Devátá a hudebník a dramatik Přemysl Rut. Jde o vyprávění, vzpomínání, případně glosování různých témat, která každodenně prožíváme. A jak už titul napovídá, věříme, že nikdo z posluchačů nebude mít důvod se po milé půlhodince mračit, spíše naopak. Pořad si můžete naladit každou středu ve 20.30.

Po roční přestávce se za historií jihočeských rodin a rodů vypraví redaktor Filip Černý s odborníkem na slovo vzatým, panem Aloisem Sassmannem, v oblíbeném genealogickém seriálu Kořeny. Kořeny uslyšíte v pravidelném čase - v pondělí v 16.30 v rámci odpoledního radioproudu Fontána.

Vysílání Českého rozhlasu České Budějovice si můžete naladit na jihočeské frekvenci 106,4 MHz, na frekvenci 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko nebo živě na internetových stránkách http://budejovice.rozhlas.cz.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace