Nový seriál Radiožurnálu "Peníze nikdy nespí" zahajuje

21. listopad 2011

„Nejcennějším zbožím, co znám, jsou informace.“ Tuto větu řekl ve filmu Wall Street Gordon Gekko, bezskrupulózní makléř v podání Michaela Douglase. A samozřejmě řeč byla o penězích. Ode dneška 21. listopadu o nich budou mít informace i posluchači Radiožurnálu. Právě dnes totiž stanice odvysílá první díl seriálu Peníze nikdy nespí.

Nový vzdělávací projekt zaměřený na finanční gramotnost zahájí Radiožurnál vysíláním krátkých příspěvků ve formě slovníčku. Každý den po 14. hodině se posluchači seznámí s jedním pojmem. A „radit“ jim bude herec Jiří Štěpnička, který právě Michaela Douglase skvěle nadaboval. „Takový program, který Radiožurnál připravil, je nesmírně potřebný. Proto jsem tu nabídku přijal, tento vzdělávací program má význam a doufám, že zasáhne široké publikum,“ říká k projektu sám Jiří Štěpnička.


Radiožurnál se inspiroval podobnými projekty, které se v nedávné době realizovaly ve veřejnoprávních rádiích v západní Evropě a v USA. Seriál bude vysílat každý den ve 14:10 hodin a v neděli ho po 16. hodině doplní vědomostní soutěž. „Úvodní seriál má celkem 70 dílů. Finanční gramotnost je nejen v Česku velkým problémem a tak se pokusíme posluchačům nejdřív vysvětlit úplně základní pojmy ze světa financí, jako například spořící účet, termínovaný vklad, akcie, stavební spoření, lichva, úrok, míra inflace a podobně,“ doplňuje k novému projektu ředitelka zpravodajských stanic ČRo Hana Hikelová.

Posluchači najdou všechny odvysílané díly také na webu radiozurnal.cz a to jak ve zvukové, tak v psané podobě.

Více informací o projektu poskytne ředitelka zpravodajských stanic ČRo Hana Hikelová, hana.hikelova@rozhlas.cz, tel. 602 381 466.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace