Novým ředitelem Úseku techniky Českého rozhlasu bude Jakub Papírník, ředitelem ČRo Sever Milan Knotek

31. březen 2011

Rada Českého rozhlasu dnes na svém veřejném zasedání projednala a vzala na vědomí rozhodnutí prozatímního ředitele ČRo Petera Duhana jmenovat do funkce ředitele Úseku techniky Ing. Jakuba Papírníka a zároveň na návrh prozatímního ředitele jmenovala ředitelem Českého rozhlasu Sever Mgr. Milana Knotka. Oba ředitelé se ujmou své funkce 1. dubna.

Ing. Jakub Papírník pracuje v Českém rozhlase od roku 1995, od roku 2004 zastává funkci vedoucího Odboru technologické podpory. Ke svému jmenování ředitelem Úseku techniky uvedl: „Tuto pozici vnímám jako příležitost realizovat své představy, které jsem si vytvořil za roky práce v Úseku techniky Českého rozhlasu. Je to pro mě velká výzva a pevně věřím, že tato změna bude ku prospěchu mému i Českého rozhlasu.“

Mgr. Milan Knotek pracoval v posledních letech jako tiskový mluvčí Magistrátu města Ústí nad Labem. Ke svému jmenování ředitelem ČRo Sever řekl: „Je mi velkou ctí, že budu moci pracovat pro Český rozhlas, který je v současném převládajícím komerčním pojetí života nezastupitelným médiem veřejné služby.“

Oba jmenovaní jsou ve své profesi uznávanými odborníky a znamenají pro Český rozhlas záruku kvalitního výkonu své funkce.

Ing. Jakub Papírník (*1969)
ředitel Úseku techniky
Narozen 21. ledna 1969 v Praze.
Vystudoval elektrotechnickou fakultu Českého vysokého učení technického v Praze, obor audio-video technika.
Po ukončení studia krátce provozoval vlastní nahrávací studio, poté nastoupil do Českého rozhlasu jako technický pracovník podpory digitálních technologií. V roce 2000 byl jmenován vedoucím Odboru technologické podpory, který měl na starosti vysílací a produkční audiosystémy, hlavní přepojovač a poruchovou službu.
Do funkce ředitele Úseku techniky byl jmenován ke dni 1. 4. 2011.
K jeho četným koníčkům a zálibám patří i Český rozhlas.

Jakub Papírník

Mgr. Milan Knotek (*1968)
ředitel Českého rozhlasu Sever
Narozen 18. prosince 1968 v Ústí nad Labem
Vystudoval Univerzitu J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, obor speciální pedagogika.
Pracoval jako tiskový mluvčí různých organizací. Od roku 1999 do roku 2010 působil ve funkci vedoucího kanceláře primátora a tiskového mluvčího Magistrátu města Ústí nad Labem. Má dlouholetou mediální praxi, zkušenosti s krizovou komunikací, zajišťováním různých akcí, správou webových stránek i tvorbou novin.
Do funkce ředitele ČRo Sever byl jmenován ke dni 1. 4. 2011.
Jeho koníčky jsou tenis, šachy, hra na kytaru a fotbal.

Milan Knotek
Spustit audio
autor: Oddělení komunikace