O stavební parcely je enormní zájem. Nové obytné čtvrti vzniknou ve Veselí nad Lužnicí i Mladé Vožici

1. listopad 2023 10:49

Sezimovo Ústí, Veselí nad Lužnicí nebo Mladá Vožice. Tři města na Táborsku, ve kterých aktuálně dokončili, nebo brzy dokončí přípravu parcel pro výstavbu rodinných domů. O stavební pozemky je navzdory všem turbulencím v ekonomice stále velký zájem.

„Teď se tady postavilo pod kostelem 26 domů, Nad Chmelnicí už připravují také. Tam je to pěkné, je tam rybníček, zahrádky, tam se bude bydlet dobře,“ říkají obyvatelé Veselí nad Lužnicí.

Jejich slova potvrzuje starosta Vít Rada. „Nejdůležitější akcí je teď výstavba parcel. Máme novou lokalitu Nad Chmelnicí, poměrně klidovou, kde vznikne 29 parcel pro rodinné domy. Aktuálně začala příprava inženýrských sítí a rádi bychom příští roky parcely nabídli k prodeji,“ říká.

Stavební boom prožívají i další místa v regionu. Patří mezi ně Mladá Vožice, kde je zájem o výstavbu rodinných domů dlouhodobě vysoký. „Prodali jsme dvanáct stavebních pozemků v lokalitě Sluneční a zájem byl enormní, vysoce převyšoval to, co jsme mohli nabízet. Proto jsme připravili dalších osm parcel pro individuální výstavbu nových domů,“ uvádí starosta Jaroslav Větrovský.

Čtěte také

Nové parcely jsou čerstvě zkolaudované, město je zájemcům nabídne formou obálkové metody. Nabídka bydlení je podle starosty jedním ze základních předpokladů, jak ve městě udržet stávající obyvatele, nebo přilákat nové.

„My chceme, aby tady zůstávali mladí, aby se počet obyvatel stabilizoval, aby lidé využívali veškeré služby. Chceme mít plnou školku, plnou školu, chceme, aby tady lidé nakupovali, proto tvoříme tyto obytné soubory a chceme nabídnout dostupné podmínky,“ dodává Jaroslav Větrovský.

Podobná situace je i v řadě dalších měst a obcí nejen v táborském regionu, ale i za jeho hranicemi.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související