Obchodní komplex Pernerka v Pardubicích má stavební povolení

20. prosinec 2023 07:42

Developerská společnost Redstone získala pravomocné stavební povolení na výstavbu obchodního a společenského centra Galerie Pernerka v Pardubicích. V místě bývalého lihovaru má vzniknout obchodní dům, kanceláře, hotel, multikina či sál pro tisícovku hostů.

 

Galerie Pernerka vyroste na ploše 28 500 metrů čtverečních na místě někdejšího lihovaru Hobé. V roce 2019 staré objekty developer zboural, projekt připravuje. „Naším záměrem je, aby po dokončení přineslo toto místo Pardubicím zcela novou kvalitu. Ve výsledku bude pulsovat životem a stane se oblíbeným centrem pro místní obyvatele i cílem turistů,“ řekl zakladtel skupiny Redstone Richard Morávek.

Vizualizace obchodní galerie Pernerka v Pardubicích

Územní rozhodnutí projekt získal koncem loňského roku. Příštím krokem bude výběr stavební firmy, která komplex postaví. Po dokončení nabídne centrum až 50 000 metrů čtverečních plochy.

„Obsahem bude jak klasický retail pro obchodní jednotky známých značek, tak i prostory pro ordinace lékařů, wellness služby, jump aréna, dětská zóna, restaurace a také multikino se sedmi sály,“ uvedl mluvčí Redstone Petr Hlávka. Součástí areálu má být podle Hlávky také parkoviště s 1100 místy. Čtyřhvězdičkový hotel mezinárodního řetězce AC Hotels by Marriott nabídne 150 pokojů a kongresové centrum se společenským sálem, dodal mluvčí.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související