Vánoční vzpomínání

15. prosinec 2022

Advent je čas setkávání, radosti, pohody, ale i vzpomínek. V závěru roku vzpomínáme na naše blízké, kteří s námi už nezasednou k štědrovečernímu stolu, neobejmeme se s nimi nebo v případě našeho koncertu už si společně ani nezazpíváme. 

I takový příběh nám bohužel přinesl letošní rok. Opustila nás paní profesorka Blanka Kulínská. Proto se letošní vánoční koncert v kostele sv. Šimona a Judy jmenoval Vánoční vzpomínání a byl věnován vzpomínce na Blanku Kulínskou, českou sbormistryni a pedagožku, která zasvětila celý svůj život dětskému sborovému zpěvu. Ovlivnila tak životy nás všech, které a kteří jsme prošli sbory, jež vedla.

Zazněly skladby a koledy v úpravách Blanky Kulínské. Na programu byly skladby, jež milovala a zároveň je i premiérovala jako první v Československu se svými sbory. Tentokrát tyto skladby zazněly v podání komorního ženského sboru Carmina Bohemica a Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu pod vedením sbormistryně Věry Hrdinkové a za klavírního doprovodu paní Ludmily Čermákové.

Během koncertu byla předána dědicům paní Blanky Kulínské cena Ministerstva kultury ČR Artis Bohemiae Amicis za šíření dobrého jména české kultury doma i v zahraničí in memoriam.

Spustit audio