Odpoledne se závodní motorkou

21. březen 2002

V rámci končící výstavy Závodní motocykly - 100 let motocyklového sportu v českých zemích , kterou pořádá Národní technické muzeum v Praze, si nenechte ujít program Odpoledne se závodní motorkou . V neděli 24. března zde můžete shlédnout pásmo dokumentárních filmů, ukázky trialových jízd nebo získat autogramy slavných závodníků a konstruktérů (Štajner, Tichý, Křivka). Na památku se budete moci vyfotografovat na jedinečné motorce Čechie - Böhmerland. Pro děti jsou přichystány soutěže.

Jestliže vám motocyklová výstava z nějakých důvodů unikla, máte ještě do konce března možnost zhlédnout jedinečný soubor více než padesáti domácích závodních motocyklů, který obsahuje kromě známých a úspěšných strojů také motocykly méně známé, či dokonce zapomenuté. Kromě motocyklů zde jsou vystaveny také ceny ze závodů, dobová jezdecká výstroj, fotografie a další předměty spojené s tímto sportem. Zajímavostí expozice je řada vzácných motocyklů, které nebyly dosud nikdy představeny veřejnosti. Uvidíte zde například i nejstarší motocykl vyrobený firmou Laurin a Klement v roce 1904.

Motocykl JAWA z roku 1934

Výstavu připravilo Národní technické muzeum v Praze ve spolupráci s Historickým ústavem Armády České republiky a firmou Antik Car Service, na její realizaci se dále podíleli naši současní i bývalí výrobci motocyklů a celá řada soukromých sběratelů závodních strojů.

Spustit audio