Ohlédnutí za Jarním koncertem v Kostele U Salvátora

1. červenec 2019

Tradiční Jarní koncert všech přípravných oddělení a koncertního oddělení sboru se konal tentokrát 7. června opět v Kostele U Salvátora. Děti v přípravných odděleních rodičům a publiku předvedly, co nového se naučily a zazpívaly pod vedením Michaely Steinbauerové písně Petra Ebena, Jaroslava Křičky, Zdeňka Šestáka, Jaroslava Ježka, W. A. Mozarta a dalších.

Přípravné oddělení A2 poprvé předvedlo dvojhlasé písně Jarní Petra Ebena a Afriku Václava Trojana. Na programu nechyběly ani české a moravské lidové písně. Přípravná oddělení doprovodila ve vybraných skladbách na flétnu členka koncertního oddělení Ema Blahová.

V závěru večera vystoupilo koncertní oddělení A1 pod vedením Věry Hrdinkové a společně publiku představilo skladby jak ze stálého repertoáru, tak skladby nové v podání komorního pěveckého sboru složeného z nejzkušenějších členek koncertního oddělení.

Posluchači mohli vyslechnout skladbu Gloria Jana Nováka, Ukolébavku pro dcerku Petra Ebena nebo Vynášení smrti Bohuslava Martinů. Komorní sbor pak představil výběr z Moravských dvojzpěvů Antonína Dvořáka nebo In Paradisum z Requiem Gabriela Faurého. Během celého večera doprovázel sbor klavírista Egli Prifti.

Jako poslední píseň na rozloučenou zazněla lidová píseň Plzeňská věž, kterou zazpívaly všechny děti z přípravných oddělení i z koncertního oddělení symbolicky společně.

Školní rok je nyní u konce, a tak přejeme všem dětem zasloužené prázdniny! V září se těšíme na společné zkoušky plné příprav, tentokrát na náš slavnostní vánoční koncert, který se bude konat 1. prosince v Dvořákově síni Rudolfina.

Spustit audio
autor: Michaela Steinbauerová