Ondřej Schneider

vedoucí redakce zpravodajství

Co dělám v rozhlase:

Jsem vedoucím brněnské redakce zpravodajství. Snažím se, abychom přinášeli zajímavé, důležité a původní zprávy pro všechny stanice Českého rozhlasu. Chci, aby naše zprávy byly seriózní, ale zároveň atraktivní a zábavné. Jako editor se podílím i na regionálním podcastu Brněnská jedenáctka. Snažím se také o to, aby se redakce dál rozvíjela i za hranice toho, jak je rozhlasová práce vnímána v tradičním pojetí.

Před rozhlasem:

Vystudoval jsem žurnalistiku, už při škole jsem pracoval jako redaktor v jednom internetovém deníku a následně taky v regionálním zpravodajském studiu jedné komerční televize. Téměř 17 let jsem potom strávil v brněnském studiu České televize, kde jsem byl postupně redaktorem, videožurnalistou, mobilním žurnalistou, editorem vysílání i profilů na sociálních sítích a později taky školitelem různých inovačních dovedností.

Co mě baví:

Sport pasivně i aktivně, dříve mnoho let házená, teď spíše rekreační běh. Udělal jsme si radost dokončením půlmaratonu v Neapoli, jednou chci zkusit i maraton v Římě. Rád trávím čas s manželkou a malým synem na procházkách, výletech nebo při kempování. Zajímám se o audiovizuální technologie, hlavně mobilní natáčení a střih videa. Rád cestuji i do zahraničí, v oblibě mám hlavně Itálii, a proto i dobré jídlo a pití.