Papež poobědvá s vězni, Týden modliteb za mládež a Pochod pro život v Praze

21. březen 2015

Papež František je dnes na návštěvě Neapole. Jeho program je nabitý. Dopoledne slaví mši na náměstí Piazza Plebiscito v centru hlavního města Kampánie. Kromě setkání s kněžími, řeholníky nebo mladými, také poobědvá s devadesáti vězni. Podle Religion news servis mezi nimi bude i desítka ze zvláštního oddělení pro gay a transgender vězně, a nakažené virem HIV.

V katolických diecézích České republiky zítra začíná Týden modliteb za mládež. Předchází světovému dni mládeže, který se každoročně slaví na Květnou neděli, tedy za týden. Letos jde už o 30. ročník. Ve většině diecézí proto také během příštího víkendu proběhne setkání mladých s biskupem. Pouze v ostravsko-opavské diecézi toto setkání začalo už včera.

Pochod pro život projde dnes centrem Prahy. Součástí patnáctého ročníku bude mše svatá, kterou bude v kostele u sv. Jiljí od 12.30 hodin sloužit kardinál Dominik Duka. Samotný pochod pro život začne ve 14.15 hodin na Mariánském náměstí. Akci pořádá Hnutí pro život, které si klade za cíl šířit a prosazovat úctu k lidskému životu od početí do přirozené smrti.

Diakonie Církve českobratrské evangelické pořádá jarní internetovou aukci. Vydražit můžete výrobky, jejichž autory jsou klienti sociálních služeb i zaměstnanci Diakonie. Jedná o nové originální výrobky. V kolekci převládají předměty s jarní tematikou. Dražit můžete jednoduchým způsobem po zaregistrování na stránkách Diakonie Českobratrské církve evangelické. A to pondělního (23. 3.) poledne.

Spustit audio