Pokud se cítíš dobře, zlato, nepřestávej. Osvobozující letní bangery servírují Jessie Ware a Zoe Ko

27. červenec 2022
Topinky

Lidské ruiny z hudební redakce Radia Wave aktuálně procházejí obdobím krčních infekcí, masivních alergických reakcí a zrůdně oteklých nohou. Jediné útočiště v tropickém pařeništi tak skýtají svěží taneční hity od zpěvaček Jessie Ware, Zoe Ko nebo excentrické rapperky Rico Nasty. Free Yourself!

Jessie Ware - Free Yourself

Credits: Jessie Ware, Clarence Coffee Jr., Stuart Price
Label: EMI / Universal
Album: Free Yourself single

Britská zpěvačka Jessie Ware se drží hesla „co funguje, to neměň“ a dělá v tomto případě naprosto správně. První ochutnávka z připravovaného následovníka oceňované desky What’s Your Pleasure? je už po prvním poslechu disco bangerem letošního léta. Skladbu Ware představila poprvé během svého setu na Glastonbury, z jehož záznamu je zjevné, že se záměr roztančit úplně každého povedl na jedničku. Není to ale náhoda, britská diva si totiž do kreativního arzenálu přizvala spolupracovníky Duy Lipy Clarence Coffee Jr. a veterána Stuarta Price, kterého historici popu znají především jako dvorního producenta alba Madonny Confessions On A Dance Floor. „If it feels so good then baby don’t you stop,“ smyslně nabádá Jessie Ware před refrénem a my doufáme, že ještě dlouho nezastaví.

Rico Nasty & Fred Again.. - Jungle (Rico Nasty Remix)

Credits: Maria Kelly, Fred Gibson, Andrew Fridge, Bobby Barrett, Elley Duhé, Joseph Hill, Kieran Hebden, Taji Jones, Zachary Williams, Alex Gibson
Label: Sugar Trap
Album: Las Ruinas

Britský producent Fred Again.. má na triku produkce pro Stormzyho nebo Eda Sheerana a je také držitelem Brit Awards. V červnu vydal singl Jungle, spolupráci se skvělým producentem Four Tetem a track sklidil velký ohlas na klubové scéně. Na parketu ho nejspíš slyšela i Rico Nasty, která k tracku přidala svůj rap a zařadila ho na svůj nejnovější mixtape Las Ruinas. Ten je hojně postaven na klubových beatech, které dodali třeba Marshmello nebo 100 Gecs. Ve skladbě je slyšet i americká písničkářka Elley Duhé, jejíž track Immortal z roku 2016 Fred Again.. vysamploval.

Zoe Ko - Til U

Credits: Zoe Ko, Gerard Lange, Ori Dulitzki, Brent Kolatalo
Label: self-released
Album: Til U single

Zpěvačka a songwriterka Zoe Ko je čerstvým objevem newyorské indie-popové scény. Ve svých jednadvaceti letech studuje na hudebně zaměřeném Clive Davis Institute a po dvouletém úsilí, které věnovala cizelování vlastního uměleckého směřování, teď konečně přechází také k vydávání. Zoe Ko se poprvé přihlásila o slovo letos v květnu s debutovým singlem Line, který šlo díky nakažlivému hooku dostat z hlavy jen těžko. Nyní je zpět se singlovou novinkou Til U. „Když máš zlomené srdce, dostaneš se do bodu, kdy se součet všech tvých myšlenek a emocí stane tak velkým, že to v sobě prostě nedokážeš udržet. Snažíš se o to a balancuješ na hraně, dokud nakonec neuděláš to jediné, co jde – vyzvracíš ze sebe všechna slova poháněná nakumulovaným vztekem,“ říká Zoe Ko k pop-rockovému tracku, o jehož mix se postaral na cenu Grammy nominovaný studiový inženýr Brent Kolatalo (Kendrick Lamar, Lorde).

Lil Uzi Vert - Hittin My Shoulder

Credits: Symere Woods
Label: Generation Now / Atlantic
Album: Hittin My Shoulder single

23. července vyšlo nové EPčko Red & White od atlantské rapové star Lil Uzi Vert. Po vydání ohlásili na sociálních sítích, že je od této chvíle máme oslovovat množným číslem "oni". Track Hittin My Shoulder propagoval desku těsně před jejím vydáním: o beat se postaral Dun Deal, který má za sebou hity pro Migos nebo Young Thuga. Do Hittin My Shoulder navíc Dun Deal vysamploval starší hity jako jsou Miss Cleo a Money Longer. Píseň údajně pochází už z roku 2016, zatím posledním počinem Lil Uzi Vert zůstává album Eternal Atake z roku 2020.

Jaké je Filipovo největší potěšení? Řve Aleš po prodělané angíně stejně jako předtím? A podařilo se mu i tentokrát vydávit ze sebe všechna slova poháněná nakumulovaným vztekem? Poslechněte si verbální přestřelku dua Stuchlý-Černý a všechno se dozvíte. 

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.