Ponory do minulosti, humor a velká porce hudby. Prožijte Silvestr ve společnosti Vltavy

Alkohol, rachejtle, kocovina. Silvestr a Nový rok lze prožít i jinak než s touto léty osvědčenou trojicí. Uplynulé měsíce přinesly světu nejednu nepříjemnou výzvu. Lze tedy doufat, že v těch následujících opět najdeme klid a rovnováhu. Alespoň poslední den roku 2022 proto prožijme s klidem, rovnováhou, humorem a s Vltavou.

Kompletní program

Letošní rok byl právě pro stanici Vltava výjimečný – oslavila totiž padesát let svého vysílání. Velké výročí připomeneme ještě jednou, a to návraty k silvestrovským a novoročním přípitkům jednotlivých dekád. V průběhu letošního posledního odpoledne se tak propadneme do osmdesátých, devadesátých a dalších let, abychom zjistili, co tehdy přáli posluchačům Miloš Kopecký, Pavel Šrut nebo Eugen Brikcius.

Archivní přípitky budou ovšem špikovat ještě větší lahůdku. Celé odpoledne zaplaví povídky anglického humoristy Hectora Hugha Munroa, známého pod pseudonymem Saki. Svěží a zábavné texty z knihy Vůl v chryzantémách interpretují Ivana Uhlířová, Jana Stryková, Jaroslav Plesl a Petr Čtvrtníček.

Z natáčení Sakiho povídek Vůl v chryzantémách. Jaroslav Plesl, Jana Stryková a Petr Čtvrtníček

A právě jeho uslyšíme v silvestrovském vysílání vícekrát. Mimo jiné taky večer ve hře Petra Pýchy Bulhar. Na jednom hudebním festivalu se sejde s Davidem Novotným nebo Janem Vondráčkem.

A hudba se Silvestrem potáhne jako červená nit už od odpoledne. Vysílání nabídne plejádu vltavských osobností pořadu Sedmé nebe. Svůj sváteční playlist postupně představí Petr Dorůžka, Monika Načeva, Marta Kloučková, Jaromír Honzák, Milan Cais, Oto Klempíř a o čas přelomu roku se postará Pavel Klusák s Janem Burianem. V průběhu večera pak zazní taky Koncert bez hranic britských elegánů Tindersticks.

Hudební (i jiné) zklidnění přinese tradiční novoroční koncert vídeňských filharmoniků, s nímž velkolepě vstoupíme do dalšího roku. Do roku 2023, který bude – doufejme – mírumilovnější. V každém případě však bude opět v dobré společnosti Vltavy.

Klára Fleyberková

Nejnovější články

Stránky