Poslechněte si nás

19. prosinec 2016

Chcete Dětský pěvecký sbor slyšet na vlastní uši a zároveň vidět na vlastní oči? Jste na správném místě.

Vystoupení Dětského pěveckého sboru v Senátu

Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu zahájil sezónu vánočních koncertů vystoupením v hlavním sále Valdštejnského paláce. Předvánoční zpívání pod záštitou předsedy Senátu Milana Štěcha se konalo v úterý 6. prosince 2016 a v podání dětí z DPS na něm zazněly písně se zimní a vánoční tematikou.

Křest publikace Vánoční písně evropských národů

Děti z rozhlasového sboru pod vedením profesorky Blanky Kulínské vystoupily v sobotu 10. prosince 2016 v Tereziánském sále Břevnovského kláštera na křtu publikace Vánoční písně evropských národů v úpravě Milana Dvořáka.

Koncert vítězů Concerto Bohemia 2016

Velký sál pražského Paláce Žofín rozezní ve středu 9. listopadu 2016 nástroje nejlepších tuzemských orchestrů a souborů mladých interpretů.

Koncert Dětského pěveckého sboru na Novoměstské radnici

V pondělí 13. června 2016 se sešly děti všech oddělení Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu na pódiu Velkého sálu Novoměstské radnice, aby písněmi Petra Ebena, Pavela Jurkoviče, Jaroslava Uhlíře, J. B. Foerstera a dalších autorů oslavily jaro a sborový zpěv a ukázaly, jak veliký pokrok udělaly během druhého pololetí školního roku 2015/2016.

Mezinárodní den dětí s Dětským pěveckým sborem
Den dětí oslavili rozhlasoví zpěváčci koncertního sboru ve Studiu 1. V neděli 29. 5. 2016 se zde konal koncert, na kterém zazněly písně Jiřího Temla, Ilji Hurníka, Josefa Bohuslava Foerstera, Petra Ebena, Ronalda Binge, Jindřicha Brabce a černošské spirituály. Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu vystoupil pod vedením sbormistryň Věry Hrdinkové a Blanky Kulínské za doprovodu Sedláčkova kvarteta a klavíristky Veroniky Ptáčkové.

Narozeninová oslava Dětského pěveckého sboru
V rozhlasovém Studiu 1 se oslavovalo, křtilo a hlavně zpívalo. V úterý 8. září zde probíhala narozeninová oslava Dětského pěveckého sboru a křest CD, které sbor u příležitosti svého 70. výročí vydal.

Vánoční den EURORADIA 2014
Záznam adventního koncertu na němž účinkoval Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu se sbormistryní Blankou Kulínskou a Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů se sólisty a uměleckým vedoucím Františkem Černým.

Velikonoční den Euroradia, kostel sv. Šimona a Judy v Praze, březen 2013
Ve STABAT MATER f moll Jana Křtitele Vaňhala účinkovali sólisté, dívčí sbor a členky DPS, sbormistři Blanka Kulínská a Lukáš Jindřich, dále členové SOČR s dirigentem Vojtěchem Spurným.

Vánočního koncertu Euroradia 2012 v Praze Vršovicích.

Ukázka z tvorby Jiřího Temla a Luboše Fišeta v podání Dětského pěveckého sboru

Spustit audio