Poslechy pro studenty pokračují i letos

29. leden 2007

Seriál poslechových seminářů s názvem Rozhlasové hry živě, který připravuje Producentské centrum ve spolupráci s Odborem marketingu a PR Českého rozhlasu, pokračuje také v letošním roce.

Ve čtvrtek 8. února se tak mohou studenti středočeských gymnázií těšit na hru Přemysla Ruta v režii Hany Kofránkové s názvem Profesor a slepice. Ve hře excelují Viktor Preiss a Barbora Hrzánová.

Poslechové semináře Českého rozhlasu se konají vždy v jednom z regionálních studií ČRo. Na tyto poslechy jsou pozváni studenti středních škol v daném regionu a jsou spojeny s účastí tvůrců, herců či dalších pracovníků Českého rozhlasu.

Projekt odstartoval v březnu 2006 prvním studentským poslechem, který se uskutečnil v ostravském studiu Českého rozhlasu. Klade si za cíl zvýšit povědomí mladé generace posluchačů o slovesné tvorbě Českého rozhlasu a získat mladé lidi pro poslech řady zajímavých programů, které Český rozhlas této věkové skupině nabízí.

Únorový poslech se uskuteční v budově Českého rozhlasu Region (Hybešova 10, Praha 8 - Karlín), následovat pak budou poslechy v Hradci Králové (7. března) a v Pardubicích (16. března).

Spustit audio