Potřebuji informace o pořadech nebo vysílání

19. červen 2019

Prozradíme, kde najdete informace o programu i jak zjistíte název písničky.

Kde najdu informace o programu?

Program všech stanic najdete na adrese program.rozhlas.cz.

Zaujala mě reportáž, kterou jste vysílali. Najdu ji někde?

Zkuste to na webu stanice, která reportáž odvysílala. Zpravodajské příspěvky publikujeme i na webu Zprávy. Většinu odvysílaných reportáží najdete samozřejmě také v archivu pořadů.

Jak se jmenuje písnička, kterou jste hráli?

Zjistit jméno odehrané skladby je snadné. Stačí si vzpomenout, na které stanici jste písničku slyšeli, a podívat se na web dané stanice. Všechny odehrané skladby tam najdete pod tlačítkem Playlisty.

Hledám informace o svém oblíbeném pořadu. Nasměrujete mě?

Není nic jednoduššího. Jděte na web konkrétní stanice, informace o všech vysílaných pořadech tam najdete v záložce Pořady.

Kde najdu další díl četby na pokračování?

Čtěte takéJak hledat na webu a v audioarchivu

Nové díly četby najdete v archivu pořadů. Kvůli autorským právům bývají audiozáznamy přístupné zpravidla jen po omezenou dobu. Přesnou informaci o tom, do kdy bude záznam na webu k dispozici, najdete přímo v popisku audiozáznamu.

Chci poslat otázku hostovi ve vysílání, jak na to?

Každý pořad používá vlastní systém pro zasílání dotazů – většinou záleží na konkrétním moderátorovi. Nejjednodušší proto bude, podíváte-li se na stránku pořadu, který vás zajímá (najdete ho pod záložkou Pořady na každém staničním webu). Tam zjistíte, zda se můžete ptát prostřednictvím mailu, telefonu, nebo třeba Facebooku.

Infolinka pro posluchače: 

tel.: 221 551 313 (pracovní dny 8.30 - 16.00) 
Uvádějte prosím, ke které stanici se Váš dotaz nebo reakce vztahuje.

Dotazy a připomínky k vysílání: info@rozhlas.cz 

Můžete mi poslat kontakt na hosta, kterého jsem slyšel ve vysílání?

Zkuste se s prosbou obrátit přímo na moderátora, a to na adresu ve tvaru Jmeno.Prijmeni@rozhlas.cz. Například moderátorovi Janu Novákovi budete psát na adresu Jan.Novak@rozhlas.cz, zatímco moderátorce Martině Vonáskové na Martina.Vonaskova@rozhlas.cz.

Jak se mám obrátit na konkrétního redaktora nebo moderátora?

Všechny zaměstnance a spolupracovníky Českého rozhlasu snadno zkontaktujete mailem, a to na adrese ve tvaru Jmeno.Prijmeni@rozhlas.cz. Například Janu Novákovi tak budete psát na adresu Jan.Novak@rozhlas.cz, zatímco Martině Vonáskové na Martina.Vonaskova@rozhlas.cz.

Chci použít zvukový záznam vaší reportáže do své absolventské práce. Mohu?

Můžete, ale obraťte se předtím prosím předtím na naše oddělení Podpory vydavatelství a nakladatelství. To s vámi dojedná vše potřebné.

Můžu na svém blogu použít citaci z rozhlasového článku?

Ano, ujistěte se ale, že jste splnili tyto tři jednoduché podmínky. Citujete do svého díla, citujete v odůvodněné míře a uvádíte jméno autora článku, název článku a zdroj, ze kterého citujete. Děkujeme!

Spustit audio