Projekt Papež pro Súdán, festival Kefasfest a fotbalový BiskupCUP

24. červen 2017

Papež podpoří Súdán, kterým od roku 2013 zmítá válka. Podpoří několik zdravotnických, vzdělávacích a zemědělských projektů. Pomoc nazvanou Papež pro Súdán představil ve středu kardinál Turkson, který vede vatikánský úřad pro službu integrálnímu lidskému rozvoji.

Podle afrického kardinála trpí denně hlady víc než polovina obyvatel, přes sedm milionů lidí. Milion a půl jich bylo nuceno kvůli válce utéci ze svých domovů a zdraví a životy lidí ohrožuje i epidemie cholery. Projekt Papež pro Súdán podpoří například dvě nemocnice provozované řeholními sestrami nebo umožní mladým lidem studovat učitelství pro první stupeň. Papež František chce zemi osobně navštívit, současné podmínky to však zatím neumožňují.

Dolní Kounice u Brna hostí tento víkend už třetí ročník letního křesťanského hudebního festivalu Kefasfest. Na festivalu letos vystoupí Jarda Svoboda z Trabandu, Pavel Calta, Miracles a další… Součástí festivalu je i doprovodný program pro všechny věkové kategorie, třeba jízda na lodičkách po řece Jihlavě nebo parkour. V neděli dopoledne se můžete naučit se Tanec vsedě – zvláště vhodný pro seniory. Kefasfest probíhá v přírodním areálu kláštera v Dolních Kounicích.

V Domažlicích dnes můžete přijít fandit na fotbal. Už po deváté se tu uskuteční celodiecézní fotbalový turnaj o pohár biskupa plzeňské diecéze BiskupCUP. Tentokrát ovšem nastoupí v sestavě kněžského týmu i plzeňský biskup Tomáš Holub. Stejně jako v minulých letech se bude hrát na hřišti a v tělocvičně ZŠ v Komenského ulici v Domažlicích od 10.00 hodin.

Spustit audio