Prozatímní ředitel ČRo Peter Duhan blahopřál Miloslavě Zemkové

15. únor 2011

Ve čtvrtek 10. 2. byla první generální ředitelkou RTVS (Rozhlasu a televize Slovenska) zvolena bývalá ředitelka Slovenského rozhlasu PhDr. Miloslava Zemková. Přinášíme plné znění gratulačního dopisu prozatímního ředitele ČRo Petera Duhana.

Vážená paní ředitelko, milá Slávko,

dovol mi, prosím, abych Ti jménem svým i jménem Českého rozhlasu srdečně poblahopřál k Tvému zvolení do funkce generální ředitelky Rozhlasu a televize Slovenska.

Na mediálním trhu Slovenské republiky začíná zcela nová doba. Spojení Slovenského rozhlasu a Slovenské televize vytvořilo silný komunikační kanál, který může velmi výhodně spojit sílu slova se silou obrazu a přinášet posluchačům i divákům lepší a ucelenější informace, zábavu i vzdělávací a hudební pořady. Je to velká příležitost, jak změnit dosavadní vysílací formáty a vytvořit zcela nové typy pořadů.

Ve svém projektu píšeš, že pro Rozhlas a televizi Slovenska bude klíčové, aby instituce dokázala vnímat vývoj a změny mediálního prostředí a aby se měnila spolu s ním a rovněž aby dokázala zachytit změny v potřebách posluchačů a diváků. Cesta změny nikdy není jednoduchá. Věřím, že Tvé zkušenosti, jak z pozice ředitelky Slovenského rozhlasu, tak starostky městské části Bratislava – Staré město Ti pomohou v rychlém a šťastném vykročení.

Přeji Ti hodně sil a těším se na další spolupráci.


Mgr. art. Peter D u h a n

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace