Prožijte Advent s lidovou hudbou

18. listopad 2009

V době adventní pořádají dětský hudební soubor Mikeš, Město Říčany, Vlastivědná společnost Ladova kraje, Středočeský kraj a Folklorní sdružení ČR festival adventních a vánočních tradic. Začíná první adventní neděli koncertem a slavnostním rozsvícením vánočního stromu na náměstí v Říčanech a pokračuje po dobu adventní až do Vánoc.

V neděli 29. 11. v 17.00 hodin zahájí festival adventní koncert v sále U labutě v MěKS, na kterém vedle domácího souboru Mikeš uvidíte a uslyšíte Dětský folklorní soubor Jitřenka z Českého Krumlova, Dětský folklorní soubor Sluníčko z Rokycan a taneční soubor z Rumunska. Kulturní program bude pokračovat v 18.30 na říčanském náměstí u slavnostně rozsvíceného vánočního stromu.

Pátek 4. 12. bude patřit dětem. Od 9.00 a 10.30 hodin čeká na děti z mateřských a základních škol v sále U labutě Klaun Notík s veselým vyprávěním.

Adventní prozpěvování - plakát

Ve čtvrtek 10. 12. v kapli v Olivovně v 17.30 hraje Drobotina z Mikeše nové Čertovské pásmo, které jako svoji premiéru připravila Andrea Stocková. Hostem večera bude soubor MUSICA RUSTICA, známý svým netradičním zpracováním a pojetím folklórních motivů. Určitě nelitujte času a vypravte se ve čtvrtek do Olivovny, uvidíte krásné představení.

Na závěrečný koncert Adventního prozpěvování vás zveme do Galerie Kotelna v pondělí 14. 12. od 17.00 hodin. V programu s barokní hudbou účinkuje komorní orchestr Základní umělecké školy Říčany a Říčanský komorní orchestr. Spolu s nimi vystoupí komorní smyčcový orchestr ARCHI ze ZUŠ Františka Kmocha v Kolíně, o jehož kvalitě svědčí loňské vítězství v soutěži komorních těles v Belgii.

Středočeský folklorní festival Adventní prozpěvování potěší nejen obyvatele Říčan a okolí, ale přispěje i ke štědrým Vánocům nemocných, handicapovaných nebo jinak znevýhodněných dětí. Jako každým rokem i letos poputuje výtěžek z dobrovolného vstupného na konto celonárodní veřejné sbírky ,,Pomozte dětem!"

Přijeďte za vánoční atmosférou do Říčan. Zazpívat si spolu s dětmi koledy a sdílet s nimi radost z přicházejících Vánoc.

Více na www.folklornisdruzeni.cz a www.mikesricany.cz.

Spustit audio