Rallye Dakar 2016 může začít!

2. leden 2016

A je to tady! NA 350 závodníků netrpělivě čeká na strat 38. ročníku Rallye Dakar, který se letos jede v Argentině a Bolívii. Zatímco první den vypadá pouze jako pohodový předkrm, ukáže se prolog jako docela drsný začátek se zhruba 346 kilometry včetně 11kilometrové rychlostní zkoušky.

V rámci prologu, který obvykle mívá více poražených než vítězů, uvidíme například, jak se povede nováčkům v kategorii aut – zejména Sébastienovi Loebovi a Mikko Hirvonenovi. Budou chtít v krátké 11kilometrové erzetě předvést svoje zkušenosti ze závodu rallye a vyhrát? Nebo jim dakarští mazáci ukážou, jak se to správně dělá? Sledovat prolog bude určitě zajímavé, a tím spíše, že pořadí na konci prvního dne určí startovní pořadí následujícího závodního dne.

Naplno

V kategorii motocyklů chybí loňský vítěz Marc Coma, takže mají ostatní motorkáři více šancí dosáhnout na přední příčky. Stručně řečeno, během těchto krátkých 11 kilometrů musí jezdci ukázat svoje maximum. Jak dopadne první závodní den, to zjistíme dnes večer.

Spustit audio