Rozhlasový Big Band Gustava Broma slavil výročí Českého rozhlasu

4. červen 2013

Přímý přenos slavnostního večera z Divadla na Vinohradech, který Český rozhlas přichystal pro své posluchače k 90. výročí vysílání, mohli sledovat i zájemci živým přenosem na rozhlasovém portále www.rozhlas.cz.

Přímo na rozhlasových vlnách si pak mohli posluchači přenos z divadla naladit na stanici ČRo 2 – Praha a na všech regionálních stanicích.

Hudebně zábavný večer s názvem Devadesát let s vámi! připravil Český rozhlas pro své posluchače a širokou veřejnost. Svým pojetím přiblížil koncept večera nejen zajímavé momenty z historie vysílání tohoto média. V neděli 19. května 2013 od 20:00 hod. přivítali diváky i posluchače u rozhlasových stanic moderátoři Českého rozhlasu Martina Kociánová a Vladimír Kroc.

Martina Kociánová a Kristina Žantovská

Během večera se představily publiku známé tváře Vinohradského divadla – Hana Maciuchová, Viktor Preiss, Jana Štěpánková, Petr Rychlý, Barbora Poláková nebo Otakar Brousek st. Pod taktovkou Vladimíra Valoviče zahrála právě swingová hudba Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma, kterou svým zpěvem doprovodili hosté: Aneta Langerová, Eva Pilarová, Martin Chodúr nebo Petra Janů. Scénář slavnostního večera připravil divadelní dramatik a vysokoškolský profesor Jan Vedral, vedení režie se ujala mladá talentovaná režisérka Natália Deáková.

Spustit audio