Rozhlasový Big Band swingoval na Špilberku

5. červen 2013

Několik stovek návštěvníků přišlo v sobotu 31. května 2013 na koncert Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma, který se konal večer na nádvoří hradu Špilberk v Brně.

Moderování večera se ujal Karel Vágner, hudby orchestr pod vedením Vlada Valoviče a zpěvu Zuzana Gamboa, Hana Ulrychová a nástupnická generace rodiny Vágnerů – Tereza a Pepa Vágnerovi.

Úvodní skladby patřily známým velikánům: orchestru Glenna Millera, Duku Ellingtonovi, ale i Jaromíru Vejvodovi a jeho písni „Škoda lásky v netradičním swingovém pojetí. Do Neapole a k Vesuvu nás zavedla Hana Ulrychová s písní „Slunečnice“ a zatímco Tereza Vágnerová představila svůj úplně nový hit, Pepa Vágner rozpoutal doslova vlnu nadšení písní „Mně sílu dáš“, se kterou se stal v anketě Zlatý Slavík 2007 objevem roku.

Na závěr večera si přichystal Pepa Vágner s Vlado Valovičem překvapení: dárek pro Karla Vágnera a Český rozhlas. K devadesátým narozeninám totiž Českému rozhlasu zahráli a zazpívali známý hit „Holky z naší školky“.

Koncert Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma na brněnském Špilberku 31. května 2013

Přestože takřka po celý týden hustě pršelo, sobotní nebe nad Špilberkem bylo skoro bez mráčku. Jako by si sám Gustav Brom přál, aby vše dobře dopadlo a lidé odcházeli spokojení.

Spustit audio