Sám sobě šéfem! Pozitivní afirmace čerpáme z tracků od Hannah Diamond, J Huse a Troye Sivana

19. červenec 2023

Každý v životě potřebujeme trochu lásky, třeba takový Troye Sivan ji s letním videosinglem Rush hledá prostřednictvím parties a doteků těl. Zpěvačka Hannah Diamond na tracku Affirmations zase praktikuje zdravou sebelásku a manifestuje pozitivní nadhled. Britský rapper J Hus přemýšlí, jak se dostat z nekonečného cyklu vzteku a násilí a slovenské duo Porsche Boy a WEN posílá pozdravy a freestyle z tour.

V novinkách Radia Wave se vyjímají i Ralphie Choo a producent Mura Masa servírující banger, který čerpá z undergroundového soundu i tradičních latino žánrů. It's Crazy!

J Hus - It's Crazy

Credits: Fumes. The Elements, Momodou Jallow
Label: Black Butter
Album: Beautiful and Brutal Yard

Britský rapper J Hus patří už skoro dekádu mezi špičku UK rapu, v polovině července vydal své třetí studiové album Beautiful and Brutal Yard. Objevují se na něm hvězdy jako Drake, Jorja Smith nebo Burna Boy a J Hus surfuje na vlnách afrobeatu, drillu nebo dancehallu. Deska zatím sklízí nadšení ze stran britské kritiky a vysoké budou nepochybně i prodeje. V pilotním singlu z desky, který se jmenuje It's Crazy, se J Hus stylizuje do pouličního bojovníka, který hledá cestu ven ze spirály násilí i svých stavů vzteku. První ukázku It's Crazy vypustil J Hus už před třemi lety, těsně po vydání předchozího alba Big Conspiracy. Track, na kterém pracoval s producentem Fumes Beats, se nicméně od té doby několikrát změnil. Když vyšel na singlu, byl to jeho první track po třech letech odmlky.

Porsche Boy & WEN - TOUR LIFE FREESTYLE

Credits: Michal Hlivak, Nuri Kamberi, Patrik Luterán
Label: Virgin Music Label
Album: TOUR LIFE FREESTYLE single

Spojení slovenských rapperů Porsche Boy a WEN funguje dokonale, což dokázalo společné jarní album East Side Sound a potvrzuje to i jejich aktuální tour. To nese název East Side Tour a duo „východňárů“ z něho posílá pozdrav v podobě nového tracku TOUR LIFE FREESTYLE. Klip je samozřejmě natočený přímo z terénu a – stejně jako track v produkci Nuriho – má punc spontánnosti. Kdo nekýve do beatu hlavou, ji nejspíš nemá.

Ralphie Choo & Mura Masa - MÁQUINA CULONA

Credits: Alexander Crossan, Juan Casado Fisac
Label: Warner
Album: MÁQUINA CULONA single

Španělský hudebník, producent a textařský polyglot Ralphie Choo pustil do světa třetí singl z chystaného debutového alba Supernova, které má vyjít 15. září pod hlavičkou labelů Rusia IDK a Warner Music. Ke spolupráci tentokrát přizval britského producenta Mura Masu – globálně známého díky hitovce Lovesick z roku 2016. Společně dali dohromady nekompromisní banger, který čerpá z undergroundového soundu i tradičních latino žánrů. Sám Ralphie Choo song popisuje jako industriální verzi kolumbijského folklorního tance cumbia. Track doprovází sugestivní klip z dílny režisérů Davida Heofse & Roye Viceroye, který je plný surreálných výjevů – od kouřících humrů přes bizarní zubní protézy až po žehlící prkno z mletého masa. Intenzivní!

Troye Sivan - Rush

Credits: Adam Novodor, Kevin Tynan Hickey, Styalz Fuego, Troye Sivan, Brett Leland McLaughlin
Label: Warner
Album: Rush single

Pride Month skončil a fanouškovstvo Troye Sivana zůstalo v šoku – jeho dlouho očekávaný singl totiž nikde. Místo toho se objevovaly na sociálních sítích jenom krátké teasery a fotky, které dávaly najevo, že tentokrát bude Sivan ještě více ohledávat téma sexuální pozitivity. To konečně potvrdil tento týden a novinka Rush rázem obletěla celý svět a hlavně prostory internetových debat. Do diskuze o skladbě i samotném klipu se na sociálních sítích zapojila nejen hudební kritika, ale i další interpreti. A v neposlední řadě pak posluchačstvo. My máme taky jasno. Australský popový zpěvák se nedávno svěřil časopisu GQ, že v minulých letech zjistil, že miluje lidi, komunitu, sex a party, a právě toto všechno se objevuje v klipu, který je videem týdne, a také houseové, sexem nabité skladbě, kterou považujeme už teď za letní banger roku. Doufáme, že vzrušení, o kterém Sivan zpívá, zažijete pokaždé, co se skladba objeví v našem playlistu.

Hannah Diamond - Affirmations

Credits: David Gamson, Hannah Amond, Nate Campany
Label: PC Music
Album: Affirmations single

Naposledy se nám anglická zpěvačka a producentka Hannah Diamond připomněla v loňském roce singlem Staring at the Ceiling. Po delší pauze se teď vrací s trackem Affirmations, který má simulovat její “stěnu pozitivních prohlášení”. „Rozhodla jsem se, že každý den, kdy se mi nedaří, napíšu pět dobrých věcí o sobě a přidám je na svou zeď,“ říká o inspiraci pro napsání novinky. Skladba je prošpikovaná synťákovou produkcí od Davida Gamsona z Scritti Politti a vyšla u kultovního labelu PC Music, který nedávno oznámil, že tento rok končí. Pokud se řadíte mezi fanoušky jeho katalogu, jistě tuto pozitivní afirmaci se zdravou dávkou sebelásky oceníte.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.