Skvělá organizace a výborná myšlenka. Snad těchto akcí bude přibývat, chválí si zápas Winter Classic Procházka

Co říkají Martin Procházka, Adam Weidenthaler a Petr Tomášek na slavnostní ceremoniál při příležitosti vyvěšení dresu Jaromíra Jágra ke stropu haly v Pittsburghu? Jak si olympijský šampion z Nagana užil komentování zápasu pod širým nebem mezi Plzní a Karlovými Vary? Poslechněte si Čistou hru a už od středy 21. února si užijte další pokračování extraligové soutěže.

Martine, bavil ses zápasem Winter Classic v Klingenthalu, kde došlo na extraligový souboj Plzně s Karlovými Vary?

Z akce jsem byl moc nadšený. Když jsem dostal nabídku, abych do Klingenthalu jel, tak jsem ji hned bral. Nikdy předtím jsem neměl možnost akci zažít jako hráč, ani jako divák. Už hodinu před zápasem tam bylo snad osm, devět tisíc lidí. Akci si užívali určitě všichni, bylo to znát i podle ohlasu hráčů. Chválím i organizátory, kteří zvolili zajímavý prostor pod skokanským můstkem.

Kolik by takových zápasů v jedné sezoně mělo být?

Po dohodě klubů bych viděl, že by se mohly zavázat k tomu, že akce bude trvat třeba dva nebo tři dny. Každý rok by se do akce mohly zapojit dva kluby, určitě to doporučuji.

Na velkých stadionech nejen v zámoří mnohdy diváci sedí hodně daleko od kluziště a podle mě téměř nevidí puk. Jak to vypadalo v Klingenthalu?

Tam to bylo naopak. Vše bylo vtěsnáno do jednoho malého prostoru a byla tam jedna velká tribuna na doskočišti. Všichni, kteří se přišli na zápas podívat, tak byli ještě blíž než při klasických utkáních. Při komentování jsme s Petrem Kadeřábkem seděli snad sedm metrů od plexiska, takže to bylo parádní.

Pamatuje si Martin Procházka na kuriózní gól, který v minulosti vstřelil proti Švédsku? Proč Mladá Boleslav neprožívá dobrou sezonu? Už ve středu 21. února se znovu rozběhne extraligový kolotoč. Poslouchejte na Radiožurnálu Sport nebo na internetu všechny zápasy nejvyšší domácí hokejové soutěže.

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související