Sledujte předání hraček ze sbírky Daruj hračku s Českým rozhlasem online

14. prosinec 2011

V pátek 16. prosince skončí slavnostním předáním v Havlíčkově Brodě sbírka Daruj hračku s Českým rozhlasem. Pro velký zájem posluchačů a všech, kteří do ní přispěli, připravil Český rozhlas z odpoledního galaprogramu přímý online přenos od 13 do 16 hodin. Přenos můžete sledovat na stránkách darujhracku.rozhlas.cz.

Od 16. listopadu do 11. prosince mohli zájemci obdarovat děti z dětských domovů a ústavů sociální péče podle předem připravené databáze dětských přání. V ní si mohli vybrat konkrétní dítě, jeho přání a tím mu umožnit splnění vánočního snu. „Je vždy potěšující, když se udělá nějaký dobrý skutek, který pomůže těm, kteří to potřebují. Pokud jde o děti s různými handicapy, je to potěšující o to víc“, pochvaluje si účast Českého rozhlasu na sbírce náměstek ČRo Oldřich Šesták. „A je jen dobře, že k tomu může přispívat Český rozhlas ve spolupráci se společností Tango Havlíčkův Brod už třináctým rokem. Dárky v této adventní době nechť jsou poselstvím lidské sounáležitosti,“ doplnil.

V úterý 13. prosince byla sbírka převezena do Havlíčkova Brodu, kde ji ještě jednou zkontrolovali a roztřídili studenti Střední zdravotnické školy. „Skutečně je nutné vše překontrolovat tak, aby se nepřehlédl ani jeden dárek“, dodává během třídění hromady hraček Katka, jedna z pomáhajících studentek.

Celý projekt zakončí slavnostní galaprogram v kulturním domě Ostrov v Havlíčkově Brodě, kde od 13 hodin předají zástupcům dětských domovů a ústavů sociální péče došlé dárky zástupci společnosti Tango Havlíčkův Brod společně s náměstkem generálního ředitele Českého rozhlasu Oldřichem Šestákem.

V sále bude kolem pěti stovek dětí, pro které je připraven hudebně-zábavní program, v rámci kterého proběhne živý koncert BTP-rockového orchestru z Vysočiny Káji & Páji, skupiny JednouRanou a Packeta a kulturní vystoupení dětí z vybraných dětských domovů. Vrcholem odpoledne pak bude odhalení a předání dárků.

Chcete-li vidět doslova gejzír radosti, pak toto je ta pravá chvíle!

I vy totiž můžete být spolu s námi u toho prostřednictvím přímého online přenosu, který začíná ve 13 hodin na webové stránce darujhracku.rozhlas.cz


Děkujeme všem, kteří se sbírky Českého rozhlasu a společnosti Tango Havlíčkův Brod zúčastnili a umožnili tak dětem splnění jejich vánočních přání!

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace