Spolu do Betléma – DPS a DRDS se společně představí v Rudolfinu!

6. říjen 2019

Srdečně Vás zveme na doposud první výjimečnou spolupráci Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu (DPS) a Dismanova rozhlasového dětského souboru (DRDS), která se snoubí v uvedení slavnostního koncertu Spolu do Betléma 1. prosince v Dvořákově síni Rudolfina v 19 hodin!

Čtěte také

První prosincový den předznamenává příchod zimy, vánočních svátků a společně stráveného rodinného času napříč všemi generacemi. Předvánoční sounáležitost a štědrost bude hlavním motivem i našeho koncertu, na němž vystoupí nejen děti, ale také senioři a bývalí členové rozhlasového sboru, kteří si v závěru koncertu zazpívají vánoční koledy společně s dětmi.

Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu

Koncert se koná ve spolupráci s Ježíškovými vnoučaty, jejichž prostřednictvím se Český rozhlas snaží napomáhat seniorům a propojovat je s dárci, kteří se rozhodnou splnit jim na vlastní náklady vytoužené přání.

Na co se můžete těšit?

V první polovině zazní české a moravské koledy v podání všech přípravných oddělení a písně pro dětské sbory skladatelů Petra Ebena, Emila Straška, Pavla Jurkoviče a dalších. DRDS uvede Od svatého Václava po Nový rok, pásmo lidové poezie, písní, pranostik, zaříkadel a her z knih autorů Karla Plicky, Miloše Doležala a Karla Weisse.

Dismanův rozhlasový dětský soubor

V druhé polovině představí koncertní oddělení DPS cizí koledy, Gloria Jana Nováka a výběr z Ceremony of Carols Benjamina Brittena. Závěrem večera spojí své síly obě tělesa a společně předvedou publiku Malou vánoční muziku Jana Hanuše. Pěveckých partů se za doprovodu komorního orchestru ujme DPS a divadelního ztvárnění a recitace DRDS.

Buďte u toho s námi a darujte svým nejbližším milý předvánoční dárek. Vstupenky můžete stále ještě zakoupit v předprodeji na Colosseum Ticket. Těšíme se na Vás!

Spolu do Betléma, 1. prosince, 19:00, Rudolfinum

Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu
Umělecká vedoucí: Věra Hrdinková
Sbormistryně přípravných oddělení: Michaela Steinbauerová a Ema Blahová
Klavírní doprovod a korepetice: Egli Prifti
Komorní orchestr pod vedením Věry Hrdinkové

Dismanův rozhlasový dětský soubor
Umělecká vedoucí: Jana Franková
Discollegium DRDS pod vedením Jakuba Sejkory
Výprava: Jakub Grec
Produkce: Hana Novenková

autor: Michaela Steinbauerová