Správná parta nadchla Hybernii

10. červen 2022

Avizovali jsme cestu Jižním Pacifikem Z Hollywoodu do Prahy a vskutku - byla to jízda! Téměř vyprodané divadlo Hybernie už při druhé skladbě podpořilo skandovaným potleskem výkon přípravných oddělení a v dobré náladě už se publikum vlnilo až do závěru se Správnou partou z filmu Pomáda, kdy si zazpívala celá Hybernia.

Koncert rozjela přípravná oddělení a hned prvním spirituálem strhli muzikanty k podupávání do rytmu a naladili diváky v hledišti. K báječnému Egli Priftimu u klavíru se přidal kytarista s bubeníkem z Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma. Společně podpořili děti hravým doprovodem s občasnou improvizací, jak je u jazzových hudebníků našeho big bandu zvykem. Sbormistryně Věra Hrdinková dynamickým dirigováním pobízela malé zpěváky k nebojácnému výkonu plnému energie, radosti a euforie. Velkou poklonu si zaslouží nebojácní sólisté přípravných oddělení a zaslouží si jmenovitě vyjmenovat - Edita Kojecká, Anežka Meitnerová, Johana Křížová, Rozálie Pelikánová, Kamila Nováková, Daniel Hervert, Anežka Pourová a Bilyová Ema.

Na koncertě Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu a Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma vystoupil i speciální host zpěvačka Dasha. Její vystoupení bylo přirozeným spojovacím článkem mezi přípravkami a vystoupením koncertního oddělení sboru. Krásně fungovalo její spojení s rozhlasovým big bandem a jeho dirigentem Vlado Valovičem. 

Hlavní část koncertu obstaralo koncertní oddělení Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu, které nastoupilo s melodií z filmu Růžový panter jako panteři…Publikum to náležitě ocenilo a tak už to zůstalo do úplného závěru koncertu. Film střídal muzikál a publikum skandovalo, tleskalo, podupávalo a hýbalo se do rytmu. Prostor dostaly i sólistky z koncertního oddělení – Markéta Gelnarová, Rozálie Raba, Laura Payeur, Marie Achtenová, Anežka Vančurová, Viktorie Da Costa a Charlotta Šnorová. V podání Lucie Bloudkové zazněla sólová píseň How about a Dance z muzikálu Bonnie a Clyde, Viktorie Vávrová excelovala v písni Samotářka z muzikálu Bídníci.

Závěr koncertu patřil hitu Psát od prvních řádků z muzikálu Jesus Christ Superstar v provedení sboru a Dashy..Film Pomáda vrátil na pódium i přípravná oddělení a všichni zazpívali píseň Správná parta.

Zpívali, hráli a dirigovali: přípravná a koncertní oddělení Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu, Rozhlasový Big Band Gustava Broma, klavírista Egli Prifti, DASHA, sbormistryně Věra Hrdinková a dirigent Vlado Valovič.

Spustit audio