Štěrkovna Open Music, Čaj o páté v zámecké oranžerii, Pimprléto... Vyberte si z našich tipů

27. červenec 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Štěrkovna Open Music

Od čtvrtečního odpoledne až do sobotní noci potrvá hudební festival v areálu hlučínského jezera. Čtvrteční večer patří mimo jiné kapelám Mirai nebo Tata Bojs, v pátek se představí Horkýže Slíže, Lucie, Pražský výběr nebo DJ Roxtar, v sobotu pak akce vyvrcholí koncerty Mig 21 nebo Chinaski.

Podrobnosti o vstupném, jednotlivých bodech programu a další užitečné informace najdete na webu sterkovnamusic.com.

Beskydské hudební léto
A několik koncertů v pátek nabízí Beskydské hudební léto. Jde už o 17. ročník. Festival v areálu hotelu Sluníčko v Ostravici otevře v 16:30 písničkářka Kaczi, poté ji vystřídá Michal Horák a Pokáč.

Pokáč

Kreativní tvoření v archeoparku
Kreativní tvoření nabízí v pátek od 9 do 16 hodin Archeopark Chotěbuz-Podobora. Program je zaměřený na pravěká i moderní řemesla. Děti se mohou těšit na různé úkoly a vyrábět mohou mimo jiné i kostěné předměty.

Pimprléto
S dětmi můžete vyrazit také na festival Pimprléto do Ostravy, který pořádá tamní Divadlo loutek. V pátek od 15 hodin tam začíná hrát Dřevěné divadlo Jana Hrubce pohádku Princezna na hrášku a v 17 hodin pak Aladinovu lampu.

Čaj o páté v zámecké oranžerii

Chřest, telecí nebo dezert z exotického ovoce vypěstovaného ve vlastní oranžerii. To je příklad šlechtického menu, které se v 19. století na zámcích podávalo. V té době se také šířily i dámské čajové dýchánky. Na jeden takový si můžete už v sobotu zajít na zámek v Raduni na Opavsku. A udělat si tam obrázek o historické gastronomii.

Program:
14:30 ochutnávka bylinného macerátu za studena
15:30 ochutnávka letních bylinných směsí Renáty Jahodové
16:30 čaj o páté
17:00 koncert jazzbandu JAzz na hraně

V průběhu akce si v zámecké bylinkové zahradě můžete vyrobit bylinný repelent – cena za workshop 50 Kč.

Za čest krále
V sobotu i v neděli můžete být přítomni dobývaní hradu Sovinec. Po oba dny je otevřeno 9:00 – 18:00. Mimo bitvu se o vaší zábavu budou starat Moravská šermířská legendární skupina Valmont, Elitní mušketýrský regiment Corporal, Skupina scénického šermu Allegros a Profesionální loutkové divadélko Kašpárkův svět. Dále na vás bude čekat sokolník, mušketýrský tábor či ukázky brašnářského řemesla.

Spustit audio