Stříbrný vítr - nový pořad ČRo Brno

7. leden 2011

… aneb Jaromír Ostrý si povídá se ženami, které mají duši. Tento nový pořad bude mít premiéru na rozhlasové stanici Český rozhlas Brno v sobotu 8. ledna hodinu před polednem.

Jako první pozval Jaromír Ostrý k mikrofonu Livii Klausovou, první dámu České republiky. S výraznými osobnostmi se ale budou posluchači brněnského rozhlasu každou sobotu potkávat i v dalších pokračováních, ať už půjde o Yvettu Simonovou, Zitu Kabátovou, Evu Pilarovou, Vlastu Chramostovou, anebo třeba Emílii Vašáryovou.
A proč právě Stříbrný vítr? „Po názvu rozhlasového pořadu se chce, aby byl originální, dostatečně vypovídající, aby si ho posluchači oblíbili, lehce zapamatovali, aby se dobře vyjímal v programovém schématu,“ vysvětlil Jaromír Ostrý. „A člověk hledá a nenachází a trápí se a vzdává to a dokonce si říká, zda by nebyl možný pořad bezejmenný. A pak, když už beznaděj dostupuje vrcholu, to přijde. Z ničeho nic. Najednou se vám v hlavě usídlí Stříbrný vítr a ne a ne z mysli. A je po originalitě. Akorát ten pocit, že jste to trefili, zůstává.“
Stříbrný vítr bude Český rozhlas Brno vysílat každou sobotu po 11. hodině. O zajímavé hosty přitom určitě nebude nouze, žen hodných podtitulu je totiž v Čechách a na Moravě dost. „Všechny ženy mají duši, aby bylo jasno,“ trochu tajemně dodává autor pořadu.

Spustit audio