Taylor Swift české komedie Lucie Macháčková o hledání lásky na Tinderu i adopci dítěte

26. srpen 2023

Lucie Macháčková je česká stand-up komička, scenáristka, lektorka, spoluautorka knihy Protivný sprostý matky, autorka knihy Historky z Tinderu a jedna z moderátorek zábavné podcastové série Vykopávky Radia Wave. V hotcastu Pot se svěřuje moderátorům Elišce Soukupové a Karlu Vladykovi s tím, jak se jí randí jako veřejně známé osobě, která nahlas mluví o svých milostných neúspěších, a jak se její profil na Tinderu proměnil poté, co adoptovala dceru.

Lucie v podcastu například vysvětluje, jaká byla její profesní cesta od psaní scénářů pro dětské pořady k Historkám z Tinderu. Autorka glosující své milostné úspěchy, ale hlavně neúspěchy prozradila, jak se jí díky její kariéře randí.

Eliška Soukupová, Lucie Macháčková a Karel Vladyka

„Potřebuju mít odvážný protějšek nebo někoho, kdo neumí číst,“ směje se Macháčková. „Je to nějaká daň, kterou platím za to, že veřejně mluvím o svých vztazích. Pro někoho je moje veřejné já problém a kvůli tomu randit není snadný. Ale já nejsem hodná reprezentativní ženuška. Chci muže, který bude silná osobnost a můj mediální obraz pro něj nebude důležitý,“ vysvětluje.

„Některá témata musí uzrát třeba i rok. Nejde o to, nakolik jsou kontroverzní, spíš o to, nakolik jsou pro mě osobní,“ osvětluje, podle čeho se rozhoduje, jestli téma komediálně zpracuje. Na mysli má například Svatojakubskou pouť nebo coming out o adopci dcery. „Měla by to být přirozená informace a ne něco, za co by se dítě nebo rodič měli stydět,“ říká k adopci Lucie.

„Mnohá témata související s mateřstvím jsou stále tabuizovaná nebo se o nich podle mě mluví špatně,“ odkrývá svou motivaci ke vzniku knihy Protivný sprostý matky, po které následoval i několikadílný televizní pořad, na němž se podílela i jako producentka a režisérka.

Jaká je Luciina nesplněná sexuální fantazie? A šla by radši na rande do středověké krčmy, nebo k táboráku? Poslouchejte v hotcastu Pot.

Upozorňujeme, že tento pořad není vhodný pro děti.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.