Tisíce praktických lékařů se v online seminářích zdokonalují v péči o pacienty s Covid-19

17. duben 2020

Společnost všeobecného lékařství nabízí ve svých webinářích aktuální informace špičkových odborníků. Lékaři se mohou dopředu i živě ptát. Semináře může sledovat i laická veřejnost.

Projekt praktickylekar.online přináší dvakrát týdně webináře nejen o otázkách spojených s Covid-19. Jsou přenášeny živě, polovina času každého semináře je věnována dotazům lékařů a diskuzi účastníků.

Na praktickylekar.online můžete dvakrát týdně v úterý a ve čtvrtek od 17 hodin sledovat živé přenosy webinářů. Přednášejících se můžete živě ptát a své dotazy můžete zasílat i dopředu. Na webu jsou záznamy všech doposud odvysílaných seminářů.

„Probíhají zde diskuze ohledně rychlotestů, karantény, řešíme, jak o pacienty pečovat a kdy je posílat do nemocnice,“ říká Svatopluk Býma, předseda Společnosti všeobecného lékařství, která webináře organizuje. „Učíme se, jak s touto chorobou bojovat, naše poznatky se každým dnem obohacují. Praktičtí lékaři tak dostávají nejnovější informace, které jsou v danou chvíli k dispozici.“

Čtěte také

Organizátoři svými webovými semináři nahrazují klasické kontaktní semináře, které teď nemohou pořádat. Ukázalo se, že jejich online forma má své výhody. O probíraných tématech totiž informují špičkoví odborníci.

První přímý přenos si pustilo více než 600 praktických lékařů, přednášejícím položili přes 100 dotazů. V posledních 24 hodinách záznam přednášek zhlédlo více než 2 000 praktiků. Podle Býmy webináře sleduje online až dva a půl tisíce lékařů a jejich počet roste.

„Informace dáváme i na naše webové stránky a podobně to dělají kolegové ze Sdružení praktických lékařů České republiky. Informace ve webináři jsou ale nejvíce aktuální,“ upozorňuje Býma.

V průběhu webinářů Společnosti všeobecného lékařství ČLS JEP můžete živě klást otázky.

Pořádající Společnost všeobecného lékařství, která je součástí České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně, běžně pořádala celkem 14 seminářů za rok. Všechny kontaktní akce jako semináře nebo kongresy jsou ale zrušeny. Odborné lékařské společnosti je proto přesouvají na podzim, takže online vzdělávání je v tuto chvíli jedinou možností.

autoři: Ondřej Ševčík , mrk
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.