Trenér Marek Nikl skončil u českobudějovického Dynama, fotbalisty povede Tomáš Zápotočný

24. listopad 2023 08:30

České Budějovice jsou v tabulce první fotbalové ligy poslední. Tým navíc vypadl z poháru. To byl impuls, který přiměl majitele klubu Vladimíra Koubka ke změně. Odvolal Marka Nikla, který tak už není trenérem Dynama. 

Cesty klubu a Nikla se sice rozcházejí po vzájemné dohodě, ale trenér prakticky dostal vyhazov. „V podmínkách, které jsou tady vytvořeny pro práci prvoligového klubu, nebylo dosahováno odpovídajících výsledků,“ vysvětlil Vladimír Koubek. Dynamo je poslední v tabulce, má skóre 14:32.

Za českobudějovické Dynamo hraje syn Marka Nikla Matouš. V posledních zápasech dostával hodně prostoru. I když otec končí, syn zůstává. „Samozřejmě, je to náš hráč a počítáme s ním,“ potvrdil majitel klubu.

Vedení nejhoršího klubu nejvyšší soutěže se nerozhodlo pro radikální řez. U týmu jako hlavní trenér zůstává druhý z páru Nikl – Zápotočný. Papírově byl Marek Nikl ten důležitější, ale v praxi, a třeba i při koučování zápasů, si doteď oba trenéři práci dělili.

„Hlavním trenérem se stává Tomáš Zápotočný, tady vidíme kontinuitu v té dosavadní práci. Pokud bude chtít doplnit realizační tým, vyhovíme mu,“ dodal Vladimír Koubek.

Jedna, a ne úplně kosmetická, změna přichází ještě před sobotním zápasem v Edenu. „Od B mužstva se už definitivně přesouvá do áčka Jiří Kladrubský na post asistenta trenéra,“ uvedl majitel. Druhým asistentem je Jiří Lerch. V tomto složení se realizační tým představí při zápase v Praze.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související