Tříkrálový koncert

29. prosinec 2021

Sborové zpívání našich dětí není jen vážno-hudební. Po swingovém odskoku se děti vrátily ke svým úplným pěveckým začátkům, totiž připravily program lidových a vánočních písní.

Nakonec se povedlo natočit i dvě CD a o nich bude náš Tříkrálový koncert. První CD Zpívejme koledy je plné nejznámějších koled a vánočních písní. V září roku 2021 natočily děti druhé CD, tentokráte s lidovými písničkami a to nese název Muzikanti, co děláte. Pro bohatost a barvu hudebního doprovodu si ke spolupráci pozvaly vlastně rozhlasové kolegy z Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů s primášem Petrem Varmužou. Když už společně dokázali navzdory covidovým omezením natočit přes sto minut muziky, nemůže zůstat jen u studiové práce, ale zaslouží si to koncert!

Přátelé muzikanti z Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů přijedou 5. ledna do Prahy a v kostele sv. Šimona a Judy společně s Dětským pěveckým sborem Českého rozhlasu, který pracuje pod vedením Věry Hrdinkové, odehrají a odzpívají Tříkrálový koncert. Pokud máte rádi lidovky nebo si chcete zazpívat některou z nejznámějších českých koled, přijďte, děti vás odmění krásným zážitkem.

Z programové nabídky vybíráme, např.: Ach synku, synku!, Voděnko studená, Sivá holubičko, Koupím já si koně vraný, Tovačov, Tovačov a další. Na vánoční notu zazní, např.: Nesem vám noviny, Půjdem spolu do Betléma, Chtíc, aby spal, Štědrej večer nastal, Pásli ovce valaši, Narodil se Kristus Pán a další a další.

Tříkrálový koncert

Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu a Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů

5. ledna od 19.00 hod.

Kostel sv. Šimona a Judy, Dušní ulice, Praha 1

Vstupenky v síti GoOUt: https://goout.net/cs/listky/detsky-pevecky-sbor-ceskeho-rozhlasu-and-brnensky-rozhlasovy-orchestr-lidovych/full/

Spustit audio