Třinec trápí Vítkovice v neprostupném středním pásmu

25. březen 2019

Třinečtí hokejisté míří podobně jako Kometa Brno nejkratší možnou cestou do semifinále extraligového play off. Po nedělní výhře 2:1 ve Vítkovicích vedou v regionálním derby 3:0 na zápasy a vypjaté sérii dominují.

„Všichni to viděli. Jsme neschopní proměnit šance a přesilové hry. V úvodu zápasu jsme nastoupili dobře, vytvořili jsme si šance, ale nebyli jsme schopní dát gól,“ litoval vítkovický kapitán Rostislav Olesz.

Mimořádně precizní defenziva Třince vedla k dalšímu úspěchu, Vítkovice snižovaly na konečných 1:2 až v poslední minutě utkání. V sérii nejsou Ostravané schopni se prosadit. Zato za Oceláře skórovali Michal Kovařčík a Martin Růžička.

Třinec porazil Vítkovice 2:1 a vede 3:0 na zápasy

Hokejisté Třince oslavují gól vstřelený do sítě Vítkovic

Hokejisté Třince zvítězili 2:1 nad Vítkovice a jsou jeden zápas od semifinále. Mladá Boleslav naopak dokázala porazit Liberec 4:1 a snížila stav série na 1:2.

„Třinec jsme přestříleli a přehrávali, ale oni dali ten první gól, zavřeli a my jsme se k nim horko těžko dostávali. Nebyli jsme schopní se udržet na puku, a když jsme neproměnili dvě přečíslení dva na jednoho, tak se to lámalo,“ litoval Olesz.

Zato třinecký gólman Šimon Hrubec má stále důvody ke chvále: „Vypovídá o tom, jak perfektně hrajeme dozadu. Když budeme plnit, co se po nás chce, tak góly dostávat nebudeme.“

Rychle jako Kometa?

Vítkovice mají problém se v sérii prosazovat v útoku, Oceláři je překvapují neprostupným středním pásmem. „Kdyby nás k tomu Třinec pustil, šancí bychom měli víc. Ale musíme uznat sílu a kvalitu. Když dají první gól, je to těžké,“ uznává Olesz.

Už v pondělí může Třinec ve Vítkovicích slavit postup do semifinále, v sérii totiž vede 3:0 a má nakročeno ke stejně rychlému ukončení série, jako se to povedlo Kometě proti Hradci.

„V první třetině nás zatlačili a byli lepší, takže na to si musíme dát pozor. Byla to zatím jejich nejlepší třetina,“ soustředí se Šimon Hrubec.

Čtvrtý zápas série ve Vítkovicích začne v 17 hodin.

autor: ddp
Spustit audio