Už žádné hledání automatu. Řidiči v Budějovicích mohou využít Virtuální parkovací hodiny

14. srpen 2018 07:06

Dopravní podnik města České Budějovice zavedl novou službu. Řidiči v krajském městě už nemusejí kvůli zaplacení parkovného hledat automat, ale mohou využít takzvané Virtuální parkovací hodiny.

Na webové stránce parkovanicb.cz řidiči najdou přímý odkaz na Virtuální parkovací hodiny. V jednoduchém formuláři vyplní registrační značku auta, email a telefonního číslo. Následně musí vybrat lokalitu, ve které vozidlo stojí, a uhradit částku online platební kartou.

Auto se šesti kamerami kontroluje placení parkovného v Českých Budějovicích

Auto se šesti kamerami, které kontroluje parkování v Českých Budějovicích

Městská parkoviště i takzvané modré zóny v Českých Budějovicích brázdí auto se šesti kamerami. Kontroluje, zda tu lidé mají zaplaceno za parkování. Řidič vozu dopředu neví, zda ho navigace pošle na náměstí nebo třeba na Pražské předměstí.

Zaplatit parkovné je tak možné prakticky odkudkoliv. Pokud se například protáhne pracovní schůzka, mohou lidé pomocí této aplikace jednoduše prodloužit čas parkování.

Novinka platí ve všech českobudějovických parkovacích zónách, tedy v centru města, na pravé části Pražského předměstí i před vlakovým nádražím nebo na záchytném parkovišti v Jírovcově ulici.

Parkování ve městě nově kontroluje auto se šesti kamerami. Ty zaznamenají každý stojící vůz a načtou jeho registrační značku, automatický systém pak vyhodnocuje, zda automobil parkuje oprávněně.

Spustit audio

Související