Vánoční koncert plný hvězd!

27. listopad 2013

Legendární Rozhlasový Big Band Gustava Broma se pod vedením Vladimíra Valoviče představí na pódiu divadla Hybernia!

Opět se vedle plného big bandového zvuku a špičkového výkonu sólistů můžete těšit na speciální hosty, které s big bandem v zádech často nevídáme - Davida Kollera, Ewu Farnou, Vaša Patejdla, Gabrielu Gunčíkovou, Sabinou Křovákovou, Kristínu a Samuela Tomečka!

Rozhlasový Big Band Gustava Broma nadělí chvíli před Vánoci večer plný hitů, který se díky pozvaným hostům stane neopakovatelným hudebním zážitkem. Buďte u toho i vy!

Večerem bude provázet Jarmila Hargašová a Jan Kovařík. Koncert začína v 19.00 hodin.
Předprodej vstupenek: Ticket Production, Ticket Portál a pokladna Divadla Hybernia.

O Rozhlasovém orchestru Gustava Broma

Orchestr, který založil Gustav Brom (Frkal), zahájil profesionální karieru svým angažmá v červnu 1940 v hotelu Radhošť v Rožnově pod Radhoštěm. Tehdy asi nikdo nepředpokládal, že tato kapela bude hrát pod Bromovým vedením až do jeho smrti v září roku 1995. Za dobu své existence získala světové renomé.

V šedesátých letech minulého století se zařadila podle amerických odborníků mezi 10 nejlepších big bandů světa. S kapelou hostovaly největší hvězdy jazzu i popu – Maynard Ferguson, Dizzy Gillespie, Diana Ross and The Supremes, Ray Conniff, Ben Cramer, VOX, Bill Ramsey a další.

V roce 2010 oslavil orchestr výročí 70 let od svého založení. V průběhu bohaté historie prošlo jeho řadami velké množství muzikantů. I dnes přicházejí noví hráči, kteří zde získávají neocenitelné zkušenosti a zároveň udržují věčně mladého ducha kapely. Do programu se tak dostávají i moderní aranžmá a repertoár se neustále vyvíjí.

Právě to je budoucnost orchestru Gustav Brom Big Band pod vedením dirigenta Vlada Valoviče a manažera Tibora Lenského. Orchestr bude nadále hledat nové talenty i nové výzvy a plnit svou úlohu vlajkové lodi české i slovenské populární hudby. Zvláště nyní, kdy se stal rezidenčním big bandem Českého rozhlasu pro roky 2013 a 2014.

Současné složení orchestru je:

Dirigent: Vlado Valovič
Trubky: Miroslav Hloucal, Lukáš Koudelka, Juraj Bartoš, Ondrej Juraši
Trombony: Petr Hnětkovský, Přemek Tomšíček, Michal Motýl, Štěpán Janoušek
Saxofony: Radovan Tariška, Rostislav Fraš, Ondřej Štveráček, Rudolf Březina, Miroslav Poprádi
Piano: Luboš Šrámek
Keyboard: Pavol Kvassay
Kytara: Tomáš Redey
Kontrabas: Tomáš Baroš
Bicí: Kamil Slezák

Spustit audio
autor: Centrum uměleckých těles, soutěží a přehlídek