Volume doprava – tady je muzika!

27. březen 2022

Je tu další porce funksoulových novinek i osvědčená klasika žánru pro poslední březnový týden. 

Tato kalifornská parta Monophonics právě brázdí Evropou a při té příležitosti oznámili vydání svého pátého alba Sage Motel, které by mělo vyjít v květnu letošního roku. A s oznámením přišel i první single Warpaint, který dostal i takovýto vizuál:

Britští Stone Foundation vydali v týdnu svoji desátou studiovou desku Outside Looking In, kterou si nadělili k oslavám čtvrtstoletí svého vzniku. Ve vysílání jsme z ní zahráli skladby Echoes of Joy a Turning up the Hurt. Celé album můžete poslechnout třeba tady: 

Prostřednictvím dvou ukázek z jeho zatím jediné sólové desky A Little Story, jsme představili pařížského multiinstrumentalistu a vizuálního umělce, který si říká GYSTERE. Letos se můžeme těšit na jeho druhé album, které naše vysílání jistě nemine. Do té doby si dejte to první.

Renegade Brass Band chystají na 6. května EP Bottle This Fire, ze kterého poslali tento týden do světa první ukázku, skladbu Maybe Tomorrow. A jelikož k ní natočili i videoklip, tady jej máte:

Úplný závěr vysílání obstarali Sly5thAve a Roberto Verástegui, kterým tento týden vyšlo album Agua de Jamaica, inspirované nápojem stejného jména, se kterým se tato dvojice seznámila před lety v Mexiku. A právě tam i tato deska vznikla. Poslechnout si ji a případně dvojici muzikantů podpořit můžete tu:

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio