Vstupte! s RNDr. Danielem Fryntou o vymírání živočišných druhů

11. prosinec 2005

Vstupte! v pondělí 12. prosince jsme věnovali vztahu člověka a přírody. Jak člověk a moderní civilizace ovlivňují vymírání některých živočišných druhů? Můžeme podpořit proces rozmnožování ohrožených druhů a napravit tak způsobené škody? Nejen na tyto otázky odpovídal zoolog a sociobiolog RNDr. Daniel Frynta, Ph.D.

Daniel Frynta se narodil v roce 1963. V roce 1988 absolvoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Nyní zde působí na katedře zoologie jako odborný asistent a nedávno byl zvolen také novým členem předsednictva Akademického senátu UK.

Daniel Frynta se věnuje převážně ekologii a etologii zvířat a lidí. Specializuje se na sociobiologii, nauku o evoluci sociálního chování. Zajímá se o agresivní chování jedinců, reprodukční systémy a srovnání, v jakých typech manželských a sociálních svazků zvířata a lidé žijí.

RNDr. Daniel Frynta - portrét

Pravidelně se účastní tzv. Biologických čtvrtků ve Viničné - to je populární cyklus přednášek určených všem zájemcům o evoluci, obecnější biologickou problematiku a méně tradiční přístupy k této problematice. RNDr. Daniel Frynta je autorem asi padesáti vědeckých publikací.

Záznam celého pořadu najdete v rubrice AUDIO.

Spustit audio