Výběr z eventových hroznů: troják J.A.R., Jazz Open Ostrava a L'Imperatrice v Roxy

28. březen 2024

Pořád se něco děje, počet koncertů a dalších hudebních akcí neustále narůstá a tak jsme moc rádi, že jsme vás mohli pozvat na mnohé z nich, které se letos uskuteční.

Ať již to byla pozvánka na tři večery v Lucerna Music Baru s J.A.R. hned v příštím týdnu, nebo červnový festival Jazz Open Ostrava, který letos představí program věnovaný Princovi. Jeho někdejší spoluhráči Philip Lassiter a Ida Nielsen přijedou společně s francouzskou zpěvačkou kanadského původu Tanyou Michelle Smith, jejíž tvorbu představila pravidelná rubrika Groove Window. V Ostravě jsme zůstali i s pozvánkou na Colours of Ostrava a zahráli dva interprety, kteří festival 17.července zahájí –⁠⁠⁠⁠⁠ kytarista Gary Clark Jr. a José James. A ještě jedna akce se chystá a tentokrát premiérová, v prosinci do pražského klubu Roxy dorazí vůbec poprvé francouzský sextet L'Imperatrice, jemuž se už třetím rokem snažíme dávat prostor i v našem vysílání. 

Tentokrát jsme nemohli zahájit vysílání jinak než přáním k narozeninám zpěvačce Chaka Khan, která navíc slaví také 50 let na scéně! 

Zahráli jsme vám dvě ukázky z nejnovějšího počinu Garyho Clarka Jr. nazvaného JPEG RAW. Mimo jiné také abychom pozvali na jeho vystoupení v rámci letošního ročníku Colours of Ostrava, které proběhne v zahajovací den festivalu, ve čtvrtek 17. července.

Emrik Larsson pokřtil v týdnu nové EP Underground Funk, jehož posláním je šířit pozitivní hudební vibrace jako protiváhu dnešnímu chaosu. Nový materiál si nejlépe vychutnáte na místě, kde můžete jeho autory i podpořit. Pojďme se bavit!

Závěr vysílání patřil představení desky Liberation dechaře a aranžéra Sly5thAve, jehož jsme mohli v našich končinách několikrát vidět naživo díky vystoupení Ghost-Note.

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka