Vyšehrad 2004

28. květen 2004

Co si pod tímto názvem představit? První ročník osmidenního festivalu divadla a hudby pod širým nebem. V přírodním amfiteátru na Vyšehradě se na přelomu května a června představí divákům Wabi Daněk, Marta Kubišová, Spirituál Kvintet, Ivan Hlas, František Nedvěd, Vladimír Mišík, Marsyas, Pavel Bobek, Jiří Schmitzer, Cop, Javory, Neřež, Pavel Dobeš, ASPM, Bluesberry a další umělci. Festival zahájí 29. května v 15 hodin festivalový prezident Wabi Daněk, famfáry zahraje Sdružení hráčů na lesní rohy A. C. Slavnostní zahájení budou moderovat Veronika Havlová a Otakar Brousek ml., programem festivalu bude pak po celou dobu provázet Zdeněk Schwager, moderátor celostátní Porty.

Festival bude probíhat denně ve třech uzavřených blocích - dopolední divadelní bloky (určené nejen pro školy), odpolední kombinace divadelních a hudebních vystoupení a večerní programy, které budou buď čistě divadelní, anebo půjde o žánrově různorodé koncerty předních českých interpretů. Postupně tak na festivalu zazní folklór, folk, country, bluegrass, jazz, blues nebo bigbeat.

Letní scéna Vyšehradu

Na otázku, jak se zrodila myšlenka na uspořádání tak žánrově pestrého festivalu pod širým nebem, odpovídá organizátorka festivalu Martina Dimmerová, že po dobrých zkušenostech s pořádáním folk a country festivalu Stříbrná rosa a multižánrovým festivalem Někdo to rád do rána se rozhodla pro podobný festival i v Praze. Letní scéna Vyšehradu byla pořadateli vybrána záměrně. Jednak kvůli nádhernému prostředí a také pro jisté zatraktivnění této pro český národ tak významné kulturní památky.

Festival je díky širokému spektru žánrů určen široké veřejnosti včetně dětí. Speciálně pro ně je určen úterní program (1. června) nazvaný Den dětí a divadla, kdy budou mít všichni návštěvníci odpoledního bloku vstup zdarma! Vystoupí v něm Petr Skoumal, Wabi Daněk & Miloš Dvořáček, J. P. Marianovi a Divadlo Drak Hradec Králové.

Festival divadla a hudby Vyšehrad 2004 se bude konat od 29. května do 5. června a je bezbariérový!

Podrobný program najdete zde.

Spustit audio