Vždycky jsem chtěl mít na přebalu tučňáka v plavkách, raduje se Pokáč z nového alba Antarktida

16. červen 2021

Honzovi Pokornému alias Pokáčovi nechybí životní nadhled a legraci si umí udělat i sám ze sebe. Proč je jeho nové album o lásce skoro bez lásky? 

Písničkář Honza Pokorný alias Pokáč si splnil sen. Vydal nové album Antarktida, které se na přebalu pyšní tučňákem v plavkách. A nejen o novém albu si s ním v klubu Rádia Junior povídal Petr Ševčík.

Album o lásce bez lásky

Práce na albu je většinou náročný a zdlouhavý proces. A co teprve, když vzniká v takové zvláštní době, jakou právě zažíváme. „Půlku jsem psal v necovidové době, půlku v covidové,“ popisuje Pokáč, „Nicméně jsem měl záměr, aby to bylo nanejvýš necovidové album.“

A jaký tedy měl záměr? „Původně to vypadalo, že album bude čistě o lásce,“ vysvětlil písničkář, „ale z těch pěti songů o lásce, co jsem tam měl, se tam nedostal skoro ani jeden.“ Zato tam ale najdete další témata k zamyšlení. I když album není nijak ekologicky zaměřené, hned dvě písničky se věnují životnímu prostředí. Ale samozřejmě s vtipem, který je Pokáčovi vlastní.

Vyprodá O2 arenu?

Křest nového alba proběhne 20. ledna 2022 na velkém koncertě v O2 areně v Praze. Pokáčovi se zkrátka daří. Na kontě má i úspěšné duety 30 s Pavlem Čadkem a Protože jsme plešatý s Aničkou Slováčkovou. 

„Největší radost mám z písničky Protože jsme plešatý, protože páchá dobré skutky,“ pochvaluje si zpěvák. Pomáhá totiž lidem, kteří onemocněli rakovinou.

Ale s úspěchy často přichází taky stinná stránka. Dostává i nějaké negativní hodnocení a komentáře? Samozřejmě, ale vnímá je jako daň za to, že se pohybuje ve veřejném prostoru. „Když má někdo jen kladné reakce, znamená to, že hraje jen pro kamarády,“ komentuje to s nadhledem.

Kde se vzala přezdívka Pokáč? Jak se učil líbání? A opravdu má doma tak brutální kočku, jak zpívá v jedné své slavné písničce? Poslechněte si vtipný rozhovor a dozvíte se to.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autoři: Petr Ševčík , kpe
Spustit audio

Související