Za oběti zemětřesení na Haiti bude v katedrále sv. Víta sloužena mše

19. leden 2010

V Praze dnes začíná zasedání České biskupské konference. Čtyřikrát do roka se sjíždějí biskupové ze všech diecézí, aby hovořili o životě české katolické církve a plánovali svoji další činnost. Jejich dnešní setkání bude ukončeno mší svatou za oběti zemětřesení na Haiti, která se uskuteční v katedrále sv. Víta na Pražském hradě.

Bohoslužba bude součástí setkání biskupů, s nimiž se bude moci setkat i veřejnost. Potvrdila to Irena Sargánková z České biskupské konference:

"První den České biskupské konference bude ukončen mší svatou ve Svatováclavské kapli v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha, která bude obětována za oběti ničivého zemětřesení na Haiti. Hlavním celebrantem bude olomoucký arcibiskup a předseda České biskupské konference Jan Graubner a kazatelem bude českobudějovický biskup Jiří Paďour."

Tématem je i vězeňská duchovní služba

Důležitým tématem konference bude mimo jiné vězeňská duchovní služba, která díky spolupráci různých církví patří k ojedinělým projektům v Evropě.

"Biskupy navštíví nově jmenovaná hlavní kaplanka vězeňské duchovní služby paní Květoslava Jakubalová. Vězeňská duchovní služba patří mezi ty ekumenické projekty, které dobře fungují a slouží společnosti. Vznikla na základě spolupráce vězeňské služby, České biskupské konference a Českou ekumenickou radou církví," řekla Českému rozhlasu Sagránková.

Spustit audio