Zářijové novinky ve videopůjčovnách

27. září 2005

Miloval nejkrásnější herečky. Pilotoval nejrychlejší letadla. Točil nejdražší filmy. Takto uvádí tvůrci americké drama z roku 2004 Letec. Howard Hughes, ztvárněný Leonardem di Capriem, je muž, pro kterého není žádný sen nedosažitelný. Na konci dvacátých let minulého století natáčí filmové drama z 1. světové války Pekelní andělé, které se stane legendou. Výstřední milionář však není jen režisérem a producentem filmů spoutávajících fantazii davů.

Během svého života se stává vlastníkem filmové společnosti RKO Pictures, a především pak průkopníkem letectví. Často s ledovým klidem balancuje na křehké hranici mezi životem a smrtí. Zároveň je mužem, který dokáže okouzlit nejkrásnější ženy světa - hollywoodské hvězdy Katharine Hepburn (v podání Cate Blanchet) či Avu Gardner (Kate Beckinsale). Jeho největší životní láskou však zůstává létání a touha po dokonalosti. Neuvěřitelný životní příběh Howarda Hughese přenesl na stříbrné plátno režisérský mistr Martin Scorsese (Gangy New Yorku, Casino, Mafiáni). Nejočekávanější film roku 2005 získal pět Oscarů a tři Zlaté Glóby.

DVD Letec

Jestli se rádi bojíte, pak možná uvítáte horor Madhouse. Film americké produkce z roku 2003 se odehrává na psychiatrické klinice Cunningham Hall, která byla kdysi proslulým ústavem pro duševně choré. Nyní je však v důsledku nadbytku pacientů a současnému nedostatku financí velmi zanedbaná. Usazený prach rozvíří příchod nesmělého studenta medicíny Clarka (Joshua Leonard - mohli jste ho vidět ve filmu Záhada Blair Witch), kdy po krátké době dojde k brutální vraždě lékaře a vrchní sestry. Mezi pacienty se množí záchvaty zuřivého šílenství. Clarka pronásledují děsivé vidiny. Zdá se, že jediným člověkem, který má klíč k tajemství kliniky, je Ben - pacient zaživa pohřbený v podzemí ústavu, v "díře" mezi beznadějnými případy... Režii snímku má William Butler.

Ve druhé polovině září přišla do půjčoven komedie Petra Zelenky Příběhy obyčejného šílenství. Hlavní postavou je mladý muž Petr (Ivan Trojan), který už by měl mít život pevně pod kontrolou. Stále se však ocitá ve víru nečekaných událostí, které vytrvale hatí jeho milostný život i slibnou kariéru leteckého dispečera. Vztah s milovanou Janou nahradila ponižující pozice voyera za úplatu šmírujícího sousedy, kteří na "to" potřebují diváky. Jeho matka je posedlá dobročinností a otec, který kdysi zvučným hlasem namlouval komentáře k socialistickým týdeníkům, se bezradně potácí v nových svobodných časech. Stačí ale jeden náhodný telefonát s trochou černé magie a nezadržitelně se rozjíždí kolotoč komických situací plných absurdity každodenního "obyčejného šílenství". Film vznikl na základě úspěšné stejnojmenné divadelní hry.

DVD Madhouse

Zářijovou nabídku uzavírá špionážním žánrem film Pravidla boje. Robert Scott (Val Kilmer) pracuje jako důstojník s nejvyšším utajením v jednotce speciálního nasazení. Ve světě špionáže se z něj po letech tvrdé služby a přísného uznávání pravidel boje stane špičkový odborník. Je pověřen pátráním po dceři důležitého vládního úředníka Lauře. Při spolupráci s týmem sestávajícím z prezidentových poradců, tajné služby, FBI a CIA, narazí Scott se svým pomocníkem Curtisem (Derek Luke) na skupinu obchodující s bílým masem. Stala se Laura jejich obětí? Proč je vyšetřování náhle ukončeno? Někdo ví o případu víc. Připravuje se spiknutí? Nechte se překvapit!

www.magicbox.cz

Spustit audio