Anální sex II: Měla jsem strach z toho, že to je nechutný

25. leden 2021
Šeptem

„Třeba holky, když mají menstruaci, tak se o tom mluví jako o jedné z variant. Ale to je moje pražská bublina,“ otevírá rozhovor o análním sexu a zkušenostech s partnery Lucie. Nakolik je anální sex vnímán jako nedílná součást intimního života gayů? „Poznal jsem gaye, pro které je anál nevzrušující, nebo jen málo. A to je v pořádku. Je potřeba se vymanit z představy, že tak by to mělo být. Ale dokážu si představit, že takový člověk bude mít i dnes problém,“ říká Matouš.

„Ani mě to nelákalo, protože mi to přišlo trochu nechutný. Ale on o tom začal mluvit – šlo o partnerství založené dost na experimentování. Na nic netlačil a proběhlo to moc hezky,“ vzpomíná Lucie (pseudonym – pozn. red.) na jeden ze vztahů, jejichž intimní součástí byl i anální sex.

Její vůbec první zkušenost přitom byla nepříjemná a bolestivá. „Jakmile se člověk vyděsí, je fajn to nechat být, klidně i na dlouho. Musí tam nastat moment důvěry a uvolněnosti, pak to jde snadno,“ vyzdvihuje důležitost komunikace v prozkoumávání sexuálních praktik i pozic.

Čtěte také

„Myslím, že tohle je, jako když lidi nevěří na bisexualitu. Spousta lidí nevěří na to, že někdo může být ‚vers‘, což znamená, že má rád oboje,“ popisuje proměnlivost sexuálních pozic a dynamiku u gay partnerů Matouš. „Za mě je ideální být jako jin a jang, jako to mám třeba já, že podle partnera dokážu být víc na jednu nebo druhou stranu,“ dodává.

„Znám spoustu pasivů, kteří by nedokázali mít prožitek, pokud by byli aktivní. Je to hodně individuální. I v tomhle hraje roli heteronormativa přítomná v gay komunitě. Některým pasivním gayům dlouho trvá přijmout, že to neznamená, že by byli holky nebo něco míň. Tohle je v gay komunitě velký problém.“

Co čistota a anální sex? Jsou muži otevření análnímu sexu, kde je tou aktivní žena? A jaké to je? Poslechněte si celý podcast!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.