Anketa Šarmantní osobnost zná vítěze. Vyhlášen bude na říjnovém galavečeru

26. červenec 2021

Anketa Českého rozhlasu Šarmantní osobnost roku 2020 zná finalisty. Kdo přebere pomyslné žezlo po loňském vítězi, herci, hudebníkovi, skladateli a řediteli divadla Semafor Jiřím Suchém vyhlásí Český rozhlas 19. října na galavečeru v Kongresovém centru Aldis Hradec Králové.

Mezi nominovanými osobnostmi v pořadí 25. ročníku ankety Šarmantní osobnost jsou zpěvačky Hana Zagorová, Jitka Molavcová a Petra Černocká, spisovatelka Halina Pawlowská, moderátoři Daniel Stach a Jan Rosák, architekt David Vávra, astronom Jiří Grygar a herci Jaroslav Plesl a Jan Přeučil, který získal nejvíce sympatií v internetovém hlasování. Jako každý rok i letos zasílali posluchači v prvním kole tipy na osobnosti prostřednictvím SMS zpráv, e-mailů a internetu a v druhém kole vybírali z deseti osobností s největším počtem hlasů.

„Vítěze 25. ročníku Šarmantní osobnosti roku vyhlásí moderátoři Lada Klokočníková a Miroslav Vaňura na galavečeru, který se uskuteční v úterý 19. října 2021 v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. Hosty říjnového galavečera budou nejen nominované osobnosti, ale i loňský vítěz Jiří Suchý, Big Band Gustava Broma se sólisty, vokální skupina Gentlemen Singers a další hosté,“ řekl ředitel Regionálního vysílání Českého rozhlasu Jan Menger.

Smyslem ankety Šarmantní osobnost, která vznikla v královéhradeckém rozhlase v roce l996, je hledat a oceňovat charismatické osobnosti. Vítězi předchozích ročníků se na základě hlasování posluchačů stali například Marek Eben, Zdeněk Svěrák, Zdeněk Troška, Vladimír Čech, Květa Fialová, Radovan Lukavský, Marie Rottrová, Jiřina Jirásková, Karel Gott, Hana Maciuchová, Viktor Preiss a další.

Více informací najdete na stránkách www.sarmantniosobnost.cz.

Spustit audio