Český rozhlas a RTVS rozšiřují spolupráci

11. březen 2016

Zástupci Českého rozhlasu a Rozhlasu a televize Slovenska podepsali Dohodu o spolupráci, jejímž cílem je rozvíjet vztahy v oblasti rozhlasového vysílání a kulturní výměny. Dohoda umožní sdílení rozhlasových programů – rozhlasových her, fíčrů, diskusních pořadů i hudebních pořadů s důrazem na populární hudbu a jazz.

„RTVS je tradičním a přirozeným partnerem Českého rozhlasu a těší mě, že dnešním podpisem dohody o spolupráci pokračujeme v nastoleném trendu,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Programová výměna bude zahrnovat také společné koncerty hudebních interpretů, výměnu hudebních těles či projekt Týdne slovenské kultury v ČRo a naopak Týdne české kultury v RTVS.

"Nadále budeme uskutečňovat vzájemnou programovou výměnu, sdílet zkušenosti a podporovat účast svých zástupců na festivalech či soutěžních přehlídkách," uvedl generální ředitel ČRo René Zavoral.

Obě instituce také umožní svým zahraničním zpravodajům poskytovat zpravodajskou činnost pro druhou stranu.

"Partnerství mezi Českým rozhlasem a RTVS není jen výrazem tradice a přátelství, ale i přirozené mediální spojitosti, která kromě rozhlasového vysílání zahrnuje i velké množství aktivit, jež přesahují úroveň mediálního života," poznamenal generální ředitel RTVS Václav Mika.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace