Český rozhlas Dvojka uvede živě hranou a vysílanou rozhlasovou hru Podivný odkaz doktora Jekylla a pana Hyda

18. září 2019

Cyklus rozhlasových detektivek Vražedné léto vyvrcholí na stanici Český rozhlas Dvojka v sobotu 21. září po 20. hodině přímým přenosem živě hrané původní rozhlasové hry Podivný odkaz doktora Jekylla a pana Hyda. Živé vysílání proběhne jak v rádiu, tak i jako video stream na Facebooku stanice Český rozhlas Dvojka. V hlavní roli se posluchačům, a v tomto případě i divákům, představí Viktor Preiss.

Letošní rozhlasová hra navazuje na loňskou velmi úspěšnou živě hranou a vysílanou hru Julese Verna Ze země na měsíc. Výjimečnost takového vysílání spočívá v tom, že herci musejí hru pečlivě nazkoušet a následně v jednom kuse odehrát naživo v přímém přenosu. Herecké akce musejí být navíc sladěny se zvukovými efekty, které tzv. ruchaři vytvářejí naživo přímo v průběhu hry. Celou hru pak doprovázejí hudebníci a dodávají dílu tu správnou atmosféru.

Čtěte také

Stanice Český rozhlas Dvojka se po 70 letech vrátila k vysílání živě hraných rozhlasových her a Podivný odkaz doktora Jekylla a pana Hyda je v pořadí již třetím projektem. Hru na motivy románu R. L. Stevensona pro rozhlas napsal a připravil Vít Vencl.

Posluchači stanice Český rozhlas Dvojka mají až do pátku 20. září možnost soutěžit o vstupenky a zúčastnit se vysílání, které se uskuteční ze Studia A Českého rozhlasu v Karlíně, osobně a na vlastní oči se přesvědčit, jak takové natáčení reálně probíhá.

Více informací naleznete na webu dvojka.rozhlas.cz.

Spustit audio