Český rozhlas Radiožurnál vrátí posluchače do roku 1939 živou rekonstrukcí okupace

7. březen 2019

Studio ’39, speciální vysílání stanice Český rozhlas Radiožurnál, vrátí v pátek 15. března posluchače do téhož roku prostřednictvím živé rekonstrukce okupace. Sedmihodinovým speciálem vysílaným z Hlavního nádraží v Praze budou od 04:00 hodin ráno do 11:00 hodin dopoledne provázet moderátoři Jan Pokorný a Martin Veselovský. 

V pátek 15. března od čtvrté hodiny ranní začíná na stanici Český rozhlas Radiožurnál speciální živé vysílání s názvem Studio ’39, které bude umístěné v prostorách Hlavního nádraží v Praze. Jeho moderátoři Jan Pokorný a Martin Veselovský provedou jak přítomné návštěvníky, tak posluchače minutu po minutě událostmi roku 1939.

„Sedmihodinový speciál bude zahrnovat dobové nahrávky, přímé vstupy reportérů z míst, kde se tehdy vše událo a samozřejmě rozhovory s hosty, mezi kterými budou jak odborníci na druhou světovou válku, tak i pamětníci tehdejších událostí,“ uvedl šéfredaktor stanice Český rozhlas Radiožurnál Ondřej Suchan.

Speciální sedmihodinové vysílání Studia ’39, které detailně připomene okupaci tehdejšího Československa nacistickým Německem, lze poslouchat na stanici Český rozhlas Radiožurnál, sledovat živě přímo na Hlavním nádraží v Praze nebo prostřednictvím videopřenosu na webových stránkách www.radiozurnal.cz či Facebooku.

Spustit audio