Český rozhlas udělí cenu za nejlepší komentář

17. duben 2012

V rámci letošního ročníku festivalu Prix Bohemia Radio, pořádaného Českým rozhlasem, bude poprvé v historii jejího konání udělena Cena Jiřího Ješe za komentář. Nové ocenění je určeno redaktorům tištěných i elektronických médií, kteří se zabývají komentováním a analýzami zpravodajského odvětví.

Zúčastnit soutěže se mohou všichni autoři komentářů, publikovaných nebo odvysílaných v období od 1. 1. 2011 do 31. 5. 2012. K účasti je potřeba zaslat text komentáře (délka není omezena) s přihláškou, která je k dispozici na adrese www.rozhlas.cz/prixbohemia, na adresu Prix Bohemia Radio, Vinohradská 12, 12099 Praha 2.

Uzávěrka přihlášek je 31. května 2012. Cena je pro letošek spojena s odměnou 30 000 Kč.

„Český rozhlas by svým posláním měl podporovat nejen výrazné publicistické talenty a nezávislou žurnalistiku, ale přispívat i k rozvoji povědomí veřejnosti o dění kolem nás, souvislostech a dopadech politiky a kultury na náš každodenní život. Proto si myslíme, že cena má zvlášť důležitý význam a rádi bychom ji zachovali i do budoucna,“ uvedl ředitel festivalu Prix Bohemia Radio Miroslav Dittrich.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace