Darovat hračku nebylo nikdy jednodušší

10. listopad 2011

Ve středu 9. listopadu v 9 hodin a 11 minut byl spuštěním databáze dětských přání zahájen nový ročník akce Českého rozhlasu a společnosti Tango Havlíčkův Brod „Daruj hračku s Českým rozhlasem“, která zajišťuje sbírku hraček pro opuštěné a handicapované děti. Během prvních dvou hodin si lidé rezervovali přes 400 hraček, které chtějí dětem z dětských domovů k Vánocům darovat.

Nová databáze dětských přání je umístěna na stránkách sbírky darujhracku.rozhlas.cz. Uživatelé v ní najdou nové rozhraní a funkce, jako například systém vyhledávání dětí podle různých parametrů. Oproti předchozím ročníkům zde najdou i naskenovaná dětská přání a také statistiky.

Zakoupené dárky je možné od 9. listopadu zasílat poštou na adresu Českého rozhlasu, Vinohradská 12, Praha 2. Dárci mohou rovněž nově využít i služeb přepravního partnera. Premiérově se totiž Český rozhlas spojil se společností GLS Czech Republic, která pro projekt Daruj hračku garantuje bezplatné doručení dárku z domu, firmy nebo místa nákupu (dokonce i přímo ze skladu e-shopu). Pro bezplatné zaslání dárku do Českého rozhlasu je třeba navštívit stránky www.gls-czech.com/darujhracku anebo volat bezplatnou linku 840 123 456.


Další cestou, jak doručit dárek do Českého rozhlasu, je osobní návštěva. Vlastní výběr se uskuteční od 16. listopadu do 11. prosince. V těchto dnech bude možné přinášet dárky do Českého rozhlasu na adresu Římská 13, Praha 2. Dárky budou třídit studenti Gymnázia Jana Nerudy v Praze a pomocí webové kamery budou moci zájemci sledovat, co se na výběrném místě děje. Vybírat budou také všechna regionální studia Českého rozhlasu v jednotlivých krajích. Jejich přehled naleznete na adrese rozhlas.cz/stanice.

V roce 2010 vyvolala sbírka mezi posluchači velký zájem. V databázi bylo 1355 dětí a podařilo se splnit 1922 z celkového počtu 2710 přání – tedy 70,9%. Počet dětí alespoň s jedním dárkem, který si přály, dosáhl 97,2%. Sbírky se zúčastnilo 35 domovů a ústavů sociální péče.

Děkujeme všem, kteří se sbírky Českého rozhlasu a společnosti TANGO Havlíčkův Brod zúčastní!

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace