Jakub Hron

Člen skupiny II. housle

Narodil jsem se, vyrostl jsem a žiju v Praze. Studoval jsem postupně základní školu s rozšířeným jazykovým vyučováním v Praze, Konzervatoř v Pardubice a Pražskou konzervatoř.

Orchestrální praxi jsem získával stálým působením jednak v etablovaných orchestrech, jako například Český komorní orchestr, Český národní symfonický orchestr, Virtuosi di Praga, FOK a také pochopitelně v různých orchestrech typu “KMČ“ – tj. “kdo má čas“. Do SOČRu jsem nastoupil v únoru 1998, tedy teď je to právě 18 let (uff). :-) Hraji zde druhé housle (doslova a do písmene).

Jaký je můj nástroj?
Nástrojů mám víc, ale nejčastěji hraji na mistrovské housle zn. Karel Vávra z roku 1940.

Jaký byl můj dětský sen?
Nejspíš bych (stejně jako oba rodiče) vystudoval gymnázium a pak nějakou vysokou školu typu VŠE, ČVUT apod. Můj dětský sen (který mi ostatně zůstal dodnes), a sice být rentiér, se mi možná už nesplní, vzhledem k tomu, že si nevybavuji ani jeden případ, kdy by se to podařilo nějakému řadovému zaměstnanci Českého rozhlasu. Nicméně budu na tom i nadále pracovat.

Co mě baví?
Rád a často sportuji (lyžování, golf, badminton, squash, jachting…), mám rád dobré jídlo (aktivně i pasivně) a víno, rád cestuji a poznávám nová místa, zajímám se o nové technologie, velmi laicky o výtvarné umění a architekturu, mám rád kvalitní filmy atd. Poslední dobou mi ale většinu volného času zabírají mé dvě malé děti.